Dragør har haft en række Apoteker med hver sin historie. Den første artikel om Apotekerne i Dragør blev bragt i DragørNyheder.dk den 26.maj 2018. Her følger del 2 om apotekerne i Dragør.
Recepter fra Dragør blev sendt til Tårnby Apotek med Amagerbanens tog og fra 1947 med Amagerbanens busser. Når varerne senere på dagen kom fra apoteket, blev de hentet af Else Nielsen. Hun havde en specialbygget kasse monteret på sin cykel, hvor hun anbragte de modtagne varer.

Håndkøbsudsalget holdt så vidt mulig åbent i butikkernes åbningstider. Minimum var der dog åbent i dr. Poul Dichs konsultationstid og et stykke tid efter konsultationstiden.
Da Else Nielsen i 1949 blev gift med snedker Georg F. Hansen, blev udsalget flyttet til Georg Hansens villa Stationsvej 26 på hjørnet af Nordre Engvej. Her var håndkøbsudsalget i entreen.
At begge villaer med håndkøbsudsalg på Stationsvej lå i daværende Store Magleby kommune, har nok ikke mange kunder i Dragør by og omegn skænket en tanke.
I samme periode lå der også et håndkøbsudsalg i Hovedgaden i Store Magleby. Så man havde to ”udsalg” i Store. Magleby kommune og intet i Dragør kommune.
Carl Jensens håndkøbsudsalg
I 1953 overtog tobakshandler Carl A. Jensen udsalget. Det kom nu til at ligge i ejendommen Højerup på hjørnet af Stationsvej og Kirkevej med tlf. Dragør 766 (i øvrigt samme tlf.nr. som Dragør Apothek havde officielt til starten af dette årtusinde).

“Pille Jensen”, som tobakshandleren selvfølgelig nu blev kaldt, fortsatte som tobakshandler med håndkøbsudsalg, da Højerup blev nedrevet i 1956. Hans nye butik blev indrettet i Lindegården på Dragør Stationsplads.
I 1964 stoppede Carl Jensen. Håndkøbsudsalget blev til et apoteksudsalg. Nu var det faguddannet personale, der betjente kunderne på Stationspladsen, og apoteksudsalget var ejet af Tårnby Apotek. De tidligere udsalg havde været i “privateje”.

Apoteksudsalg på Kirkevej
Den 1. juni 1970 flyttede udsalget til Kirkevej 146 på hjørnet af Jægervej, hvor Urban E. Friis tidligere havde haft møbel- og tæppeforretning.

Nogle år senere var der planer om at omdanne apoteksudsalget til apoteksfilial og samtidig flytte over vejen til den ældste del af Dragør Centret.
Der var også planer om, at oprette apoteksfilialen på Stationsvej 5 i Dragør kommunes rådhus fra 1914, hvor Lokalarkivet en årrække har haft lokaler.
Lige siden kommunesammenlægning i 1974 har der været adskillige forslag til anvendelse af det gamle rådhus, men nu er det tilsyneladende besluttet, at leje det ud.
