I sælger ud af arvesølvet!

Torsdag aften var der indkaldt til demonstration foran rådhuset i Dragør. Kommunens varslede nedskæringer på børneområdet, lukning af institutioner og ikke mindst en planlagt ny vandpark tiltrak op mod 300 borgere til demonstrationen – og der var lyn og torden med adresse til politikerne.

Sparekniven havde trukket mange borgere til demonstration foran rådhuset i Dragør. Foto: DragørNyheder.dk

AOV fremlagde mandag i denne uge det nye budgetforlig 2019-2022, og et stort sort hul i driftsbudgettet har tvunget politikerne til, at skære dybt i bestræbelserne på, at rette op på kommunens økonomi i de kommende år. Det betyder bl.a. lukning af en børnehave og tre SFO´er. Et storstilet udviklingsprojekt af “Hollænderpark”, en aktivitetsvandpark under navnet Copenhagen White Water Park (CWWP) får også skud for boven og har ikke gydet olie på vandene.

Demonstrationen var planlagt til kl. 18.00 torsdag aften, en time inden Dragørs 15 byrådsmedlemmer skulle sætte sig til bords til aftenens Kommunalbestyrelsesmøde, i forventning om, at man her ville kunne få dialog med politikerne i forhold til spareplanerne.

I sælger ud af arvesølvet

Tordnede Frank Hvam ud gennem højttaleranlægget i en 8 minutter lang og underholdende tale med alvorlige undertoner. Frank Hvam og familien er ny-tilflyttere til Dragør og han fortalte begejstret om Dragør Menighedsbørnehave, hvor deres søn går.

“Jeg har aldrig set så velfungerende og engageret en børnehave som Menighedsbørnehaven – et sted hvor personalet ér, fordi de ikke vil være andre steder – og det er ikke en selvfølge!”, sagde Frank Hvam i dundertalen mod lukning af børnehaven.

Stand-up er ikke fremmed for Frank Hvam. Scenen torsdag aften var dog noget anderledes og budskabet ligeså. Foto: DragørNyheder.dk

“Vi havde allerede fået børnehaven anbefalet inden vi flyttede herud. Tænkt at have en børnehave man fortæller om uden for kommunens grænser. Kirstens Menighedsbørnehave er arvesølv i Dragør for mange mennesker”, sagde Frank Hvam videre.

Om det skitserede White Water Park anlæg:

“Kommunen må bestemme sig for om Dragør skal være på UNESCO´s verdensarvsliste eller badeland. Jeg har aldrig hørt om Pompei skal have et badeland!”

“I den her sag tager de fejl – de begår en fejl!”, sagde Frank Hvam om lukningen af Menighedsbørnehaven og etableringen af en vandpark.

Et fantasiværk af et vandland

Jeg har undret mig, jeg har virkelig undret mig sagde Casper Schrøder henvendt direkte til borgmesteren. Foto: DragørNyheder.dk

“Hvordan kan I bruge energi på at projektere et fantasiværk af et vandland, mens det vigtige er, at sikre hvordan vi driver vores institutioner i kommunen og børnene, de unge og alle Dragørborgere har ordentlige forhold – det har undret mig”, sagde Casper Schrøder til Borgmester Eik Dahl Bidstrup, om politikernes spareplaner.

Flere borgere greb mikrofonen og tordnede mod kommunens spareplaner og stillede kritiske spørgsmål til både spareplanerne og det nye udviklingsprojekt.

Det er ikke nogen nem opgave

Borgmester Eik Dahl Bidstrup og 1. viceborgmester Allan Holst stillede, sammen med flere byrådsmedlemmer, beredvilligt op og svarede på spørgsmål. Borgmesteren bad om forståelse for, at kommunen skal finde besparelser på 20 millioner kroner i budgettet.

Det er ikke nogen nem opgave siger borgmester Eik Dahl Bidstrup om spareplanerne. Foto: DragørNyheder.dk

“Det er ikke nogen nem opgave og det er ikke kun på børneområdet der skal spares – der er ikke nogen områder der er gået fri”, sagde borgmesteren.

“Kommunaløkonomi er to kasser – der er en kasse til drift og der er en kasse til anlæg og de to pengekasser må vi ikke blande sammen. Det betyder at kommunen godt kan prioritere anlægsopgaver selv om der skal spares på driften”, sagde Eik Dahl Bidstrup inden han satte kursen mod byrådssalen.

Vi har hørt på jer

“Vi har hørt på jer, vi har virkelig hørt på jer og det vil vi tage med videre. Det er ikke et løfte om, at vi nu laver vi hele budgettet om, men det er et løfte om at vi har lyttet og vi vil genoverveje nogle af de ting i specielt har peget på i dag. Tak fordi I kom”, sluttede Allan Holst af med inden byrådsmedlemmerne hastede ind til aftenens møde.

1. viceborgmester Allan Holst (A) beroliger med at de har lyttet og de har hørt og vil tage det med i den videre proces. Foto: DragørNyheder.dk
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?