Budgetdrama: Ond tone og hadsk debat oven på budgetforlig

Sådan lyder overskriften i et indlæg TV2 Lorry bringer lørdag middag. De ligger som de har redt, siger Peter Læssøe (T). Det politiske klima i Dragør er alt andet end idyl i disse dage.

Dragørs budgetdrama udspiller sig bl.a. i Facebookgruppen DragørNyheder hvor utilfredse borgere og politikere har kritiseret AOV´s budgetforlig. Det har nu fået flere af Dragørs politikere til tasterne og telefonen.

Det hele startede mandag med efter AOV fremlagde kommunens budgetaftale 2019-2022. De store debatemner i budgetaftalen har været kommunens spareplan med lukning af institutioner og etablering af et nyt vandland på Kirkevej. Det har medført heftig debat og negative reaktioner i Facebookgruppen DragørNyheder og en enkelt demonstration foran Rådhuset i Dragør torsdag aften.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup i dialog med en af de fremmødte under demonstrationen torsdag aften. Foto: DragørNyheder.dk

Protester mod den negative tone

-Der er – og skal altid være – plads til at folk kan reagere, hvis de er uenige. Og det er forståeligt, at de er frustrerede. Men den tone, der bliver brugt, den er et grundlæggende problem for det repræsentative demokrati.  Vi ser fodsoldater fra de to oppositionspartier som på injurierende og nedladende vis bombarderer de sociale medier med reaktioner – om vores intelligens, vors udseende og vores familier, siger borgmester Eik Dahl Bidstrup til TV2 Lorry.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup under demonstrationen foran Rådhuset torsdag aften. Foto: DragørNyheder.dk

Blandt andet har et opslag i Facebookgruppen DragørNyheder med et billede af Allan Holst (S), Eik Dahl Bidstrup (V) og Morten Dreyer (O) affødt kraftige reaktioner fra borgmesteren.

Billedet som en borger har lagt op i Facebookgruppen i forbindelse med protester mod det nyligt indgåede budgetforlig. Billedet er originalt fra en artikel i DragørNyheder.dk som blev bragt mandag den 24. september i forbindelse med det nye budgetforlig.

-Folk har et til at være frustrerede. Men hvem vil stille op frivilligt, hvis det bare indebærer, at man skal svines til, siger Eik Dahl Bidstrup til TV2 Lorry.

Oppositionen: De ligger som de har redt

Lisbeth Dam Larsen, der sidder i kommunalbestyrelsen for Socialdemokratiet, kan godt genkende, at tonen er blevet hård. Men hun mener, at det må man acceptere, siger hun til TV2 Lorry i dagens indlæg.

Sådan er Facebook vel – men det er også forståeligt, at folk er kede af det efter det budget. Det er et urimeligt budget. Lisbeth Dam Larsen til TV2 Lorry

Peter Læssøe vedkender sig at debatten er hård og tager klar afstand fra folk der ikke kommunikerer ordentligt på Facebook siger han til TV2 Lorry.

Peter Læssøe – Liste T. Foto: Dines Bogø

Liste T har ikke været med i budgetforliget og sammen med konservative beskyldes de for at stå bag den overophedede debat på Facebook. Peter Læssøe afviser også blankt at debatten skulle være styret af oppositionen, siger han til TV2 Lorry.

DE LIGGER SOM DE HAR REDT, OG DE UDVISER INKOMPETENCE I, HVORDAN MAN LAVER FORANDRINGER, PETER LÆSSØE TIL TV2 LORRY

-Facebook er ikke sundt for en debat. Folk sidder i affekt sent ude på natten og skriver nogle ting, som de ikke vil stå ved dagen efter, siger Peter Læssøe endvidere i dagens indlæg.

Kim Dupont (V) sår tvivl om kommunens fremtid og holder pause fra Facebook

Jeg tror vi må indstille os på, at vores bynavn og kommunenavn ikke nødvendigvis er det samme for evigt, skiver Kim Dupont i et opsigtsvækkende opslag på Facebook.

Kim Dupont (V). Pressefoto

I et længere opslag på Facebook sår den lokale venstremand tvivl om det budget, hans  eget parti Venstre, netop har vedtaget sammen med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

Men noget tyder på, at Kim Dupont har fået kolde fødder og er ved at miste troen på Dragør Kommunes fremtid som selvstændig kommune, skriver TV2 Lorry.

Klik på billedet for at læse hele opslaget på Facebook.

Borgmester Eik Dahl Bidstrup siger til TV 2 Lorry, at han fortolker Kim Duponts opslag som et udtryk for frustration – som han godt forstår.

“Jeg vil da kæmpe for Dragør som borgmester. Jeg vil kæmpe for kommunens fremtid. Men med snakken om at opløse regionerne, så vi ved jo ikke, om vi får overdraget så store sociale opgaver – uden økonomisk kompensation – at det vælter læsset”, siger han til TV2 Lorry.

I forhold til kommunens budget fastholder Eik Dahl Bidstrup, at der er indgået en aftale. Hvis der gennemføres ændringer inden den endelige vedtagelse, så bliver det i småtingsafdelingen, siger han videre til TV2 Lorry.

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?