Vi har modtaget:

Læserbrev: At bo i Dragør

Vi har modtaget:

Et sted øst for København, et åndehul med lange tradition. Gule huse, fiskerhistorier, stråtage og en overskuelig størrelse. Vejen til Dragør kan virke lang, når de grønne marker strækker sig næsten så langt som øjet kan nå. Der findes sågar steder hvor en mobiltelefon er uden nytte, og det er ikke ud på havet. Man skulle også tro at det er et sted med forståelse og respekt for de kendte værdier og dem der bor der.

At blive en accepteret Dragør borger, har jeg fået mig fortalt, kræver mindst 3 generationer. Altså bliver jeg nok aldrig sådan en størrelse ;). Men det betyder jo ikke at ens hjerte ikke kan slå for det sted man bor, og det betyder heller ikke at man skal sidde derhjemme og holde sin kæft, når skidtet rammer. Heldigvis lever vi i et land, hvor man kan give en mening og holdning til kende, uden at man bliver smidt i fængsel eller bliver trampet på. Der er nok nogen der vil tilsvine en, men det går nok alt sammen.

Man kan også engagere sig politisk, og det har jeg gjort ved at melde mig ind i de Konservative. Respekt for Dragør, troværdighed og høj faglighed har været det jeg søgte efter, og jeg må sige at jeg fandt det.

Da jeg flyttede her ud for en del år siden, så gjorde jeg det på grund af kærligheden, og fordi jeg havde den opfattelse, at der var styr på tingene og økonomien fungerede. For et par år siden begyndte jeg at interessere mig for lokalpolitik. I Dragør er det nemt, fandt jeg ud af. Man skulle bare være på Facebook, og så fik man alt at vide. Man kunne også deltage på møder med kommunen og få information om hvor godt det går. Øv – om igen. Man troede lige at det gik godt.

Som mindste kommune i regionen, så bør det være nemt, gennemsigtigt og overskueligt at forstå det politiske systems handlinger og styring. Men når det kommer til stykket, så er gardinerne trukket for, og ting der foregår bag kulisserne er fordækte og hemmeliggjorte.

Netop som mindste kommune, så står man i en særlig udsat position, hvad økonomi angår. Der er ikke de samme muskler, der kan bære samfundet, og derfor har dem, der står for økonomien også et større ansvar. Det går hurtigt at komme galt af sted når der ikke er styr på økonomien og planlægningen. Desværre står vi nu i en situation, hvor der skal spares et kæmpe beløb hvert år. I 2019 er det hele 20.000.000 kroner, og hvis tendensen fortsætter, så bliver dette mere for hvert år der går.

At det kommer til at gå ud over den almindelig velfærd er der ingen tvivl om. Derfor er det vigtigt at alle borgere står sammen om Dragør. Der er en fremtid, men den skal planlægges med respekt for de værdier Dragør står for. Turister besøger Dragør på grund af den skønhed, historie og venlighed man møder her ude. Det er det man bør satses på, ikke luftkasteller og moderne action byggeri, uanset om det er på en græsmark eller i havnen. Det har betydning at der er grønne arealer, gæs der larmer i sommermånederne, en kølig øl med udsigt over den gamle havn og vandet, og tanken om de mange fiskere der gennem tiden har bragt deres fangst i land. Det er den værdi man bør fokusere på.

I en moderne verden er et åndehul som Dragør yderst værdifuld. Det skal der værnes om, og naturligvis også om byens fremtid, som også er de unge. Det betyder også at forældre skal tage ansvar når kommunen er i vanskeligheder og skal forstå at tingene desværre ikke går altid som man ønsker det. Men problemet findes ikke kun i Dragør, men også i alle andre kommuner og i udlandet. Folk bliver ældre, kravene til hvad ens børn skal nyde vokser, samt bliver der ”uddelt” flere diagnoser og flere sygdomme kan helbredes. Samtidigt truer naturen med oversvømmelser og storme, som vi skal kunne stå imod.

Netop derfor bør der stilles krav til dem, der varetager borgernes og kommunens tarv.

Thomas Krebs
Dragør

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »