Weekenden i Dragør: Se her hvad du kan lave

Efterårsferien er sat i gang men vejret minder om sommerferie. Weekenden byder på sommerlige temperaturer og det betyder at Dragør er det ideelle sted for hele familien – hvis I er hjemme. Se her hvad du kan lave:

Græskardag på Seerupgaard

Kom med til en hyggelig dag på Seerupgaard, med masser af farver og smag på. I kan høste jeres egne græskar, eller finde jeres yndlingsgræskar i grøntboden, og tage det med i græskarværkstedet og skære ud. I kan også rulle jeres egne bivokslys til græskarlygten eller lysestagerne derhjemme. Der er græskarsuppe, kage, brød, kakao og andre varme og kolde drikke i gårdcaféen. Grøntboden vil være fyldt med græskar af alle mulige sorter, farver og størrelser, både til pynt og til middagsbordet. Der er opskrifter og gode idéer til at tage med hjem i køkkenet. Der er også bål og snobrød og kaninerne skal også fodres.
Hvornår: Lørdag den 13. oktober fra kl. 10 til 16. Gratis adgang
Hvor: Seerupgaard – Fælledvej 120, 2791 Dragør

Efterårsferie på Amagermuseet

Efterårsferien på Amagermuseet byder hver dag på et væld af aktiviteter både ude og inde. Dagens højdepunkt er, når hønen skal slagtes kl. 13. Gæsterne kan opleve, hvordan det foregår, når fjerene plukkes, og hønen skæres op. Måske der er et æg indeni. I sommerkøkkenet serverer pigerne på gården Amagersuppe med frisk hønsekød. Er du blevet tørstig, så besøg den gamle museumsgård, hvor karlene laver æblemost. I folden vil gederne gerne klappes.

Kender du dine grøntsager? Deltag i grøntsagsquizzen i torveboden og vind en amagerstang.

Der er særlige aktiviteter disse dage:

Lørdag den 13. er der pølseværksted med Jens Janniche. Lav dine helt egne pølser. Du kan også prøve at malke mellem kl. 12-15.

Søndag den 14. oktober er der historiefortælling ved Pernille Stockfleth på Den gamle museumsgård. Pernille fortæller mellem kl. 13-15.30

Mandag den 15. oktober er der historiefortælling ved Pernille Stockfleth på Den gamle museumsgård. Pernille fortæller mellem kl. 13-15.30. Derudover kan du deltage i kraftprøven – leg, der gør sej. Vi leger gamle lege i rosenhavn kl. 15. Hele dagen kan du lære mere om gårdens skadedyr. Måske du møder dem undervejs, hvis du har gode øjne! Klap en hest kl. 12-13.

Tirsdag den 16. oktober er der pølseværksted med Jens Janniche. Lav dine helt egne pølser. Du kan også prøve at malke mellem kl. 12-15. Derudover kan du deltage i kraftprøven – leg, der gør sej. Vi leger gamle lege i rosenhavn kl. 15. Klap en hest kl. 12-13.

Onsdag den 17. oktober tilbereder kokken Adam Engel mange forskellige lækre safter baseret på årstidens frugter og bær. Hvad mon der gemmer sig i jorden. Find ud af det ved hjælp af metaldetektorer og leg arkæolog for en dag. Indendørs kan du opleve kniplingens kunst og måske selv prøve kræfter med at kniple. Fra kl. 12-15 kan du prøve at malke, og kl. 15 leger vi gamle lege i Rosenhaven. Klap en hest kl. 12-13.

Torsdag den 18. oktober  er der historiefortælling ved Pernille Stockfleth på Den gamle museumsgård. Pernille fortæller mellem kl. 13-15.30. Indendørs kan du opleve kniplingens kunst og måske selv prøve kræfter med at kniple. Klap en hest kl. 12-13. kl. 15 kan du deltage i kraftprøven og lege gamle lege.

Fredag den 19. oktober kan du klappe en hest kl. 12-13 og prøve at malke mellem kl. 12-15. Deltag i kraftprøven og leg gamle lege kl. 15.

Lørdag den 20. oktober er der historiefortælling ved Pernille Stockfleth på Den gamle museumsgård. Pernille fortæller mellem kl. 13-15.30. Museets salte- og røgelaug serverer smagsprøver på forskellige former for grød eksempelvis boghvedegrød og æblegrød. Du kan klappe en hest kl. 12-13 og prøve at malke mellem kl. 12-15.

Søndag den 21. oktober kan du lære om gårdens skadedyr. Hele dagen kan du lære mere om gårdens skadedyr. Måske du møder dem undervejs, hvis du har gode øjne! I Storstuen på en gamle museumsgård fortæller Pernille Stockfleth historier mellem kl. 13 -15.30. Klap en hest kl. 12-13.

I Dragør bliver 75 året for jødeflugten i 1943 markeret.

Foredrag: Er vi stadig helte?

Søndag den 14. oktober kan du komme til gratis foredrag med Sofie Lene Bak ”Er vi stadig helte? Ny forskning i redningen af de danske jøder i oktober 1943”. Sofie Lene Bak er underviser ved SAXO-instituttet på Københavns Universitet og er blandt andet en af Danmarks førende eksperter inden for historien om de danske jøders flugt til Sverige i 1943. Her vil hun kaste et kritisk blik på historien om redningen af de danske jøder og fortælle om, hvilke tendenser der for tiden præger forskningen på området.

Der er 50 pladser, der fordeles efter først-til-mølle-princippet. Der er gratis entré. Dørene åbnes kl. 14. Sted: Pakhuset, Gl. Havn 14, 2791 Dragør

Kom ombord på Elisabeth K 571

Alle hverdage i efterårsferien kl. 12-14 kan du møde Elisabeth-lauget, der til daglig sørger for, at Elisabeth K571 holdes ved lige og sejlklar. De viser flugtkutteren frem og inviterer gæster med ombord. Det er en mulighed for at opleve et unikt stykke sejlende danmarkshistorie og samtidig høre om arbejdet med at vedligeholde og formidle et fartøj som Elisabeth K571.

Kutteren har kun tilladelse til at sejle indtil 1. okt., derfor er det kun muligt at gå ombord på skibet og sætte motoren i gang. Det er derfor ikke muligt at sejle med Elisabeth.

Find Elisabeth tæt på Lodstårnet. Det er gratis at komme ombord.

Byvandring: I jødernes fodspor

Med start ved Dragør Lokalarkiv tager museumsinspektør Christian Aagaard alle hverdage i efterårsferien kl. 14 de særligt nysgerrige med på en times byvandring i de flygtende jøders fodspor. Her fortælles den brede nationale historie om flugten til Sverige kombineret med den lokale flugthistorie om et lokalsamfund, der rejste sig og bidrog til at redde i hundredvis af menneskeliv, da situationen så allerværst ud, men som også omfatter truslen fra lokale nazisympatisører og bådejere, der tog sig godt betalt for deres del af redningsindsatsen.

Mødested: Dragør Lokalarkiv, Stationsvej 5, 2791. Byvandringen er gratis.

Lørdag den 20.  og søndag den 21. oktober. Begge dage kl. 17.

Historiefortæller Pernille Stockfleth bringer historien om den lokale flugthjælper Ellen Nielsen til live i forestillingen »Ellen Nielsen – Velkommen til helvede«. Hun opfører her den dramatiske fortælling om Ellen Nielsen, der hjalp til med at redde de danske jøder over Øresund, og som blev taget af den tyske besættelsesmagt og sendt til koncentrationslejren Ravensbrück.

Der er 50 pladser, som fordeles efter først til mølle-princippet. Der er fri entré. Dørene åbnes kl. 16.15. Sted: Pakhuset, Gl. Havn 14, 2791 Dragør

Friskfanget fisk på havnen

Hold øje med den Gamle Havn i Dragør. Efterårssæsonen er godt igang nu så der vil helt sikkert være god mulighed for at handle frisk fisk på kajen denne weekend. Ellers kan du kigge ind på røgeriet – der er friskstegte deller og meget mere mums.

Foto: DragørNyheder.dk

Shopping – tid til forkælelse

I Dragør kan du handle 7 dage om ugen. Vil du forkæle dig selv eller hele familien så er der god grund til at besøge de hyggelige butikker i byen. Kongevejen er pyntet med fine græskar i efterårsferien.

Brunch, Lunch & Dinner

Er du lækkersulten så kan du benytte ét af byens Brunch, Lunch & Dinner tilbud.

Dragør gamle by og Dragør Strandenge

Tá familien med på en hyggelig tur rundt i Dragørs gamle by. Se de gamle gule skipperhuse med stråtag og små gader med toppede brosten. En kulturperle som snildt kan sluttes af med en frisk tur langs Dragør Strandenge, helt ud til Søvang eller længere – det er en helende, fantastisk oplevelse. Ta´ hunden med hvis du har sådan en.

Krabbefiskeri for børnene

Tag børnene med en tur forbi Krabbebroen. Der kan I være helt sikker på en god krabbefangst.

Krabbefiskeri på havnen i Dragør – og der var bid! Foto: DragørNyheder.dk

Børneteater: “Lene og Lillebror”

Lørdag den 13.oktober. Besøg teaterbussen, når Teater Vestvolden spiller “Lene og Lillebror” for børn på 4-7 år.

Hvad skal vi lege?

Lillebror er helt vild med at lege, og Lene elsker at se børnefjernsyn fra gamle dage. Da Lillebror pludselig dukker op på skærmen, bliver Lene slet ikke overrasket. ”Hvad skal vi lege?” spørger de hinanden.

Med animationer, nyskrevet musik og sange støder fortid og fremtid sammen og bliver til et magisk nu. “Lene og Lillebror” er en hyldest til fantasien skabt i samarbejde med DR.

Lokalitet: Biblioteket i Hollænderhallen
Teaterbus på parkeringspladsen
Halvejen 3, 2791 Dragø
Tid: 11:00 – 11:45

Alder: For børn på 4-7 år.
Varighed: 40 minutter.

Billetpris: Der er gebyr ved billetkøb: Billetten koster 50 kr. + et gebyr på 6,50 kr. I alt 56,50 kr.

Læs mere om andre arrangementer på Dragør Bibliotekernes hjemmeside her

SPORT: Dragør Boldklub 1. senior udekamp

En tur i Biffen i Dragør Bio

Se programmet her:

Rigtig god og fornøjelig weekend og efterårsferie i Dragør!

Turistkontoret er åbent fra den 13.-21. oktober hver dag kl. 10-14 kom ind og hent en skattejagt og aktivitetskalenderen hele uge 42. www.visit-dragoer.dk

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?