Nyt historisk orienteringsløb i Dragør

Dragør har fået et nyt, historisk orienteringsløb i den gamle bydel.

Himlen er blå, efterårsløvet gyldent og temperaturen er lige over 15 grader. Der er lagt op til udendørsaktiviteter i efterårsferien, og med et spritnyt skattekort kan du selv gå på opdagelse i de historiske begivenheder, der fandt sted i Dragør under 2. verdenskrig.

Ungdomsskolen, lokalarkivet og Amager Orienteringsklub, AMOK, har i samarbejde lavet en ny folder med et historisk orienteringsløb i den gamle bydel. Orienteringsløbet er en del af det projekt, der hedder ”Find vej i…”, hvor du kan finde ruter i hele Danmark.

Gå på historisk opdagelse i Dragør

I disse dage markeres 75-året for jødeflugten i 1943, og nu kan du gå på byvandring i de historiske fodspor på egen hånd. Orienteringsløbet tager dig med ud på 15 af de steder, hvor begivenhederne udspillede sig under 2. verdenskrig.

På Dragørruten har man valgt ikke at sætte fysiske poster op i byen. Du skal derfor bruge folderen til at orientere dig i de enkelte poster.

Sådan gør du:

  • Hent en folder på turistkontoret på havnen, biblioteket på Vestgrønningen eller online.

Turistkontoret har åbent alle dage i efterårsferien fra 10-14.

  • Find posterne, der er markeret på kortet, én for én.

  • Match billede med post, og find ud af, hvad der skete på stedet i 1943.

Koldkrigstid på Kongelundsfortet

Har du fået blod på tanden efter mere? På Kongelundfortet og i Kongelundsskoven kan du også finde orienteringsløbsruter til en aktiv efterårsferie.

Find vej på Kongelundsfortet er endnu et historisk orienteringsløb med mobilquizzer og lydposter, du kan hente på din telefon. Her kan du høre historien om koldkrigstiden og blive klogere på Kongelundfortets rolle.

Find vej i Kongelunden

Du kan også få strakt benene på det mere klassiske motionsløb i Kongelundsskoven. Find vej i Kongelunden består af 30 faste poster på rødmalede stolper, hvorpå der er monteret et skilt med postens nummer samt 3 kontrol bogstaver.

På Amager Orienteringsklubs hjemmeside kan du finde posternes GPS-koordinater og se, om du har fundet de rigtige poster ved hjælp af kontrolbogstaverne.

En af posterne finder du her ved roden af et af de træer, der ikke klarede orkanen i 1999.

En af posterne finder du her ved roden af et af de træer, der ikke klarede orkanen i 1999.

Lav dit egen orienteringsløb

Som noget helt nyt er der sat faste poster op på udendørsarealerne på alle Dragørs tre skoler. Posterne sidder som små metalskilte med tal og bogstaver rundt omkring på bygninger og legepladser på skolerne.

Du kan hente kort over posterne på moveandlearndragoer.dk. Her kan du komponere dine egne ruter, spørgsmål og orienteringsløb som en del af underholdningen til årets familietræf, børnefødselsdag eller ferieaktivitet.

Klik på billedet for at hente kort over posterne.
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?