CPH: Flere flyver via København og ud i verden

September blev travl i Københavns Lufthavn. 2.791.961 passagerer rejste igennem terminalerne i Kastrup. 

Hvis alt går efter planen, vil 30 millioner passagerer i år have rejst gennem Københavns Lufthavn på et eller andet tidspunkt inden den 31. december i år.

Antallet af transferpassagerer vokser også i Københavns Lufthavn. Samlet er der i årets første ni måneder fløjet 2.216.059 passagerer via Københavns Lufthavn og videre ud i verden – en vækst på 1,3% i forhold til samme periode sidste år, skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Særligt i september var der mange transferpassagerer. Her voksede trafikken via CPH med 8,1% i forhold til samme måned sidste år.

“Ser vi bag tallene, så er det helt overvejende de lange, direkte ruter fra København til destinationer uden for Europa, der trækker væksten i transfer. Der er kort sagt stadigt flere, der flyver fra Nordeuropa via København og videre til vores mange destinationer i Nordamerika og Asien,” siger adm. direktør Thomas Woldbye.

Thomas Woldbye adm. direktør for Københavns Lufthavne A/S Foto: CPH.dk

Vigtigt for knudepunktet CPH
SAS står for 80% af transfertrafikken i København, men flyselskaber som Norwegian, Air Canada og Air India er i år også med til at trække væksten i transfertrafikken.

“Det er vigtigt for vores position som internationalt trafikknudepunkt i Nordeuropa, at vi fortsat kan udvikle de lange ruter, så flest muligt vælger at flyve via København ud i verden frem for at flyve via f.eks. Paris, London eller Frankfurt,” understreger Thomas Woldbye.

Københavns Lufthavn har i dag 37 interkontinentale ruter. Til december åbner en ny rute til Chengdu i Kina.

Samlet har der i årets første ni måneder været 23.317.168 rejsende igennem terminalerne – en vækst på 3,7% i forhold til samme periode sidste år.

I september voksede antallet af passagerer til 2.791.961. Det er 4,5% flere end samme måned sidste år.

På top 10-listen over destinationer i september er London stadig størst. I september rejste 189.593 på ruterne til den britiske hovedstad, en vækst på 2,9%. Malaga på den spanske solkyst er månedens højdespringer med en vækst på 7,6%.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?