Tillykke med fødselsdagen Dragør Biograf

I dag markerer Dragør Biograf, at det er 90 år siden, at man åbnede dørene til ”Den nye moderne Biograf” på Jan Timanns Plads.

I biografen viser man filmen ”Den Sømand han må lide”, der havde premiere i 1937. (Arkiv: Dines Bogø).
Oprindelig Dragørgård. Den ældre staldlænge i Toldergade trænger til en ”hjælpende hånd”. (Arkiv: Dines Bogø).

Lidt tilbageblik

Mange husker stadig biografejer Axel Hansen, der boede med familien på 1.sal over biografen. Inden boede familien i ”Villa Hof” på Stationsvej.

”Biograf Hansen” havde været ansat hos Ford på Amager. I 1936 købte han biografen og han var ejer i 46 år.

I bygningen har der været hjemmebageri og is café. I nyere tid en kort periode også Turistkontor.

Hvor der var is café for mange år siden var der turistkontor en periode omkring 2011. (Foto: Dines Bogø).

Hør mere om biografen i eftermiddag kl. 15.30

Tillykke med 90 år!

Heldigvis er der flot vejr på jubilæumsdagen i oktober 2018, men måske varer det ikke så længe før vi skal ud med kælken? Axel Hansens datter Birte med legekammerater. (Arkiv: Dines Bogø).
 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?