Hammers Have: Historien om et haveunivers og viljen til at forfølge sine drømme

Historien om Hammers Have i Dragør begyndte, da Helene Møller for nu 15 år siden gav sig selv et CVR-nummer i fødselsdagsgave, lod initiativ og længe opsparet iværksættertrang få frit løb i egen virksomhed. Hun gjorde kærligheden til sin have til sit arbejde og efterhånden som villahaven blev indrettet som Hammers Have, drejede flere og flere ned ad vejen for at besøge den okkergule villa på E C Hammersvej.

Helene Møller, Indehaver af Hammers Have.

Helene Møller fortæller;

– Jeg var, som så mange andre, udearbejdende husmor, men var gennem lang tid tiltrukket af udfordringerne ved en gammel drøm om at blive selvstændig. Da jeg endelig sprang ud, var jeg helt klar til “deale” med de omstændigheder, der nu forelå.

Er det ikke smukt – fadet med kvæder? Hav dem ude, som efterårshilsen på dit havebord, eller tag dem ind og nyd deres friske, skønne duft.

En vis portion viljestyrke skal der til for at tage den på tommelfingeren kl. 5 om morgenen fra den lokale benzinstation til Københavns Grønttorv, når man nu ikke har kørekort! ”Har man besluttet sig, indretter man sig og udnytter de muligheder, der er – og jeg kunne jo altid køre med fragtmanden hjem”, siger Helene Møller og fortsætter; ”Og hvorfor ikke benytte det nærliggende – min egen have til virksomheden? Jeg åbnede simpelthen haven efter de forhåndenværende søms princip, og det viste sig at være en kæmpe fordel. Personligt betød det, at jeg kunne være tæt på familien, og forretningsmæssigt fik jeg den skønneste, grønne ramme, med bede og gamle frugttræer – meget mere intim, hyggelig og smuk simpelthen, end jeg kunne gøre det noget andet sted”.

Skal vi gå indendørs? Det er jo ved at være lidt småkøligt. Læg mærke til den udsøgt flotte glasering Bergs nye krukker har – vi fører forskellige størrelser her i forretningen. Den lille “Yellow amber” har fået efterårspynt med mos, gran og græskar. De små “mikrogræskar” giver lige tilpas dosis finurlig efterårspynt i mindre krukker.

Haven ligger omkring den okkergule villa på E C Hammersvej 2 ved Nordre Væl og indgangen til det gamle Dragør. Her udgør drivhus med afskårne og buketter, stabler af krukker, grønne og blomstrende planter og pavillon forretningen. ”Mange studser lidt første gang, dér ude ved hækken – kan man nu tillade sig at gå ind?, – men i dag er alle helt fortrolige med at gå ind i den tilsyneladende private have”, fortæller Helene.

“Bedkasser” kalder vi dem, og dem laver vi mange af. Vi forer kassen med plastik, kommer leka og jord i og fylder dem med årstidens planter. Den ekstra jord giver god holdbarhed, og det er nemt at flytte rundt på og sætte “bedet” lige der, hvor det passer dig. For eksempel på din trappe for at byde dig velkommen hjem
Her har vi blandet efterårs- og vinterting. Foran i nogle af kasserne er der en lille “mos-arena” – en lille scene, hvor du kan lægge græskar nu, og så skifte ud med kogler og andet julet, når vi nærmer os december.

Netop nu er det med sæsonens skiften, salg af smukke planter til efterårshaven samt indendørs planter og potter. ”Forberedelser til julen, er også en meget travl tid for forretningen, og den er selvfølgelig også allerede i gang”, fortæller Helene.

Lige nu har mange af de afskårne blomster dybe, intense farver, og det giver meget farvestrålende buketter. Bestillingen var netop “farvestrålende buket”, og du kan se den her.

(Copyright: Alle fotos taget specielt til DragørNyheder.dk)

Du kan følge Hammers Have på Facebook ved at klikke på billedet.
 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?