Prinsens Europa Nostra Pris kan nu ses i borgercentret på Dragør Rådhus

Der var både glæde og stolthed på Dragør Rådhus, da borgmester Eik Dahl Bidstrup og formand for beboerforeningen, Hanne Bendtsen, opsatte Hans Kongelige Højhed Prins Henriks Danske Europa Nostra Pris 2018 i borgercentret.

Formand for Dragør Beboerforeningen Dragør Gamle By Hanne Bacher Bendtsen holder tale i borgercentret
Formand for Beboerforeningen for Dragør Gamle By Hanne Bacher Bendtsen holder tale.

Pris fra Kongehuset for bevaringsarbejde i Dragør

De to repræsentanter modtog tilbage i juni i fællesskab prisen på vegne af bystyret og borgerne i Dragør, og opsætningen af prisen var en god lejlighed til at dele glæden og være med til at takke de mange, der har bidraget til at få prisen til Dragør.

Det var Prins Joachim, der på vegne af Kongehuset uddelte prisen på Amalienborg, og baggrunden var de mange års solide samarbejde om at bevare Dragørs gamle by.

Tak for involvering

Eik Dahl Bidstrup lagde stor vægt på borgernes involvering i bevaringsarbejdet: ”Den store ære tilfalder de enkeltpersoner og borgere, som gennem generationer har passet på Dragør. Jeg kan ikke stå her i dag uden at sende en varm tak denne vej”, sagde han, mens Hanne Bendtsen lagde stor vægt på de mange dygtige folk udefra, som gennem tiden har været med til at opdage, værdsætte og beskytte Dragørs særpræg.

Fremtiden og UNESCO-verdensarv

Efterfølgende fortalte formand for Turistrådet og repræsentant for UNESCO-gruppen Axel Bendtsen om Dragørs fremtid som UNESCO-verdensarv, og der blev drukket en glas champagne og skålet for Dragør.

Se prisen i borgercentret

Selve prisen består af et diplom og en skulptur, som er udført af Prins Henrik. Den hænger nu i borgercentret, og kan dermed nydes af alle borgere i kommunen.

Seneste artikler

 

Fik du læst?