Status for situationen på Dragør Vandværk

Årsagen til, at vandet tidligere på ugen lugtede mærkeligt i et mindre område omkring Dragør Vandværk, er nu fundet. Det skyldtes et gulvafløb på vandværket, hvorigennem der kunne trænge lugt ind.

Lørdag tjekkede HOFOR ledningerne i og omkring Dragør Vandværk, og der blev fundet to utætheder. Den ene blev fundet på selve vandværket, og det er gennem denne, at der er trængt en stærk lugt ind, som har afgivet lugt til vandet. Lugten stammer fra et arbejde med strømpeforing af kloakledninger i samme område.

Driftschef Per Tenstrand forklarer:

Vi registrerede straks lugten på vandværket og havde fra starten mistanke om, at det var herinde, vi skulle finde årsagen til problemet. På et vandværk bruger man meget luft, fordi råvandet skal iltes. Et vandværk suger derfor meget luft til sig fra omgivelserne. I det her tilfælde stammer lugten fra kloaksystemet og er blevet suget ind på vandværket via en utæthed i gulvafløbet. Nu er afløbet repareret, og vi lufter ud,” siger han.

Udluftningen står på nogle dage endnu, og borgerne får derfor fortsat vand fra nabovandværkerne.

Lørdagens undersøgelse af råvandsledningerne afslørede endnu en utæthed. Denne har dog ikke betydning for den lugt, der var ved vandet. ”Men”, siger Per Tenstrand, ”vi reparerer naturligvis også denne ledning, og mindsker på den måde vandspildet. Det er positivt.”

HOFOR opdaterer løbende deres hjemmeside hofor.dk med nyt i sagen.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?