Historieløb: Russerne kommer!

I denne uge blev årets “historieløb” afviklet i Dragør. Temaet var den kolde krig, og Kongelundsfortet udgjorde en autentisk ramme, da Kongelundsfortet i tiden efter 2. Verdenskrig og frem til 1982 havde en række funktioner i den kolde krig.

Iført camouflage-uniformer

Overskriften for løbet var “Russerne kommer”, hvor alle kommunens 7., 8. og 9. klasser, ca. 550 elever, var rundt på poster iført camouflage-uniformer. Under løbet skulle de løse opgaver som for eksempel at afkode russiske beskeder, identificere militærfartøjer og transportere ammunition. Iført gasmasker skulle de også hjælpe hinanden i sikkerhed, når sirenen for gasangreb havde lydt fra Kongelundsfortets tårn.

Alt sammen meget livagtigt, så både de unge og postmandskabet kom meget tæt på en virkelig oplevelse af et russisk angreb under den kolde krig.

Årets vinder var 9.d fra Nordstrandsskolen. Præmien er et særarrangement ved Ejbybunkeren om den kolde krig.

En fantastisk oplevelse

Igen i år var historieløbet arrangeret og afviklet på tværs af Dragørs ungdomsskole, folkeskoler, bibliotek, museum, lokalarkiv og frivillige borgere. Denne gang var arrangørgruppen også udvidet med Kongelundsfortets Outdoorcenter om aktivitet på Kongelundsfortet samt hjemmeværnet, der tilsammen skabte en fantastisk oplevelse for alle deltagere.

De vil helt sikkert huske dagen og Dragørs lokalhistorie bedre, end hvis skolerne på almindelig vis havde lavet klasseundervisning i den kolde krig.

Fakta

Historieløbet er en årlig tilbagevendende begivenhed. I år er det 10. gang, at løbet er gennemført. Næste år er temaet ”De store brande” og i 2020 handler det om jødernes flugt under 2. Verdenskrig.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?