Slaraffenland for huskøbere – Dragør topper listen i ny opgørelse

Ejendomsmæglernes hylder bugner af boliger som er til salg. I en ny opgørelse er Dragør topscorer blandt landets kommuner med en stigning i antallet af boliger til salg sammenlignet med samme tid sidste år, skriver Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

Billede fra Boligsiden.dk

I 44 af landets kommuner er der nu flere til salg-skilte fremme i husenes forhaver, end der var på samme tidspunkt sidste år. Det viser de nye udbudstal fra Boligsiden.dk.

”Der er en overvægt af kommuner med stigende udbud, og i de kommuner vil de købere, der har ledt efter det rigtige hus i længere tid, opleve, at de har fået mere at vælge imellem. Og det er gode nyheder for køberne, for det giver dem ikke bare flere hylder at plukke fra, det giver dem også et bedre udgangspunkt for at forhandle prisen ned,” siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Stor stigning i Dragør

Set på den procentvise stigning frem for antal, træder et par kommuner omkring København frem som topscorere, hvor Dragør altså indtager en suveræn førsteplads med en stigning på næsten 53% i forhold til samme tid sidste år.

”Der sker noget særligt omkring hovedstaden, for mens den procentvise stigning er størst i Dragør, Høje-Taastrup og Glostrup, falder udbuddet mest i Brøndby, Allerød og Hvidovre. Det kan lyde mærkeligt, men omegnskommunerne er geografisk små og meget aktive markeder, så der skal mindre til at få udbuddet til at tippe end i en stor kommune som for eksempel Aalborg,” siger Birgit Daetz og fortsætter:

Kilde: Boligsiden.dk

”Samtidig er det en speciel tid på boligmarkedet i hovedstadsområdet. Nogle sælgere går på markedet nu, fordi de tror, at priserne har toppet. Andre er mere optimistiske og har ikke så travlt. Der er ikke en klar pristendens, og usikkerheden får udbuddet til at stige, men som vi ser, er der markante lokale udsving.”

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Alumnedag på Tårnby Gymnasium

Efter flere års arbejde med karrierelæring, målrettet planlægning, en masse research og en standby grundet Coronanedlukning, er Tårnby Gymnasium nu klar til den første alumnedag onsdag 1.

Læs mere »