Sygdomssæson: Dit barn kan klare mere end du tror

Den store sygdomssæson er over os og særlig hårdt går det ud over børnefamilierne. Vuggestuer, børnehaver og fritidsklubber er et mekka for virus og bakterier, der spreder sig lynhurtigt i de små rum med de mange mennesker.

Men hold igen med antibiotika, lyder budskabet i en ny kampagne fra Danmarks Apotekerforening.

Kilde: Danmarks Apotekerforening

Dit barn kan sagtens selv bekæmpe de fleste infektioner

De fleste infektioner kræver nemlig ikke antibiotika, uanset om de skyldes virus eller bakterier. I de fleste tilfælde kan kroppen nemlig selv bekæmpe vinterens sygdomme – bare den får tid og den rette pleje, skriver Danmarks Apotekerforening i deres kampagne.

Det er vigtigt at vide, fordi vi i Danmark har fokus på kun at bruge antibiotika, når det er nødvendigt. På den måde nedsættes risikoen for modstandsdygtige bakterier, og vi kan beholde antibiotika som en effektiv behandling mod de infektioner, hvor der er brug for det.

Antibiotika virker ikke på virus

Mange almindelige infektioner skyldes virus, og der er et utal af varianter. Virusinfektioner går over af sig selv, og antibiotika virker slet ikke.

Med den rette pleje går det meste over af sig selv

Som forælder kan du hjælpe dit barn med at komme godt igennem sygdommen ved at lindre og behandle barnets symptomer.

Hvornår skal du kontakte lægen?

Som sagt kan du roligt se tiden lidt an, hvis dit barn ikke er meget påvirket af infektionen. Men det er vigtigt at du kontakter lægen, hvis der ikke sker en synlig forbedring i løbet af få dage. Nogle infektioner, som f.eks. børnesår skal altid ses af lægen.

Undgå smitte

Rene hænder er det bedste forsvar mod infektioner. Vask derfor hænder ofte og grundigt med sæbe og lær dine børn at gøre det samme. Vask altid dine hænder inden og efter hver behandling af dit barn.

(Kilde: Danmarks Apotekerforening)

Du kan læse mere om børn og infektioner og få gode råd på Danmarks Apotekerforenings hjemmeside her

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?