Lokalt formandsskift i SF Tårnby-Dragør

Vagtskifte i den lokale SF afdeling. Dragørborger og nu tidligere lokal formand i SF Tårnby-Dragør Jan Bakman Nørgaard meddelte torsdag i sidste uge på en ekstraordinær generalforsamling at han trækker sig fra formandsposten. Det skriver den lokale partiforening i en pressemeddelelse.

Stafetten som ny formand sendes videre til den kun 21-årige nu forhenværende næstformand Phillip Østergaard som nu kan kalde sig ny partiforeningsformand for SF Tårnby-Dragør.

Forhenværende formand Jan Bakman Nørgaard. Pressefoto

Jan Bakman Nørgaard overtog formandsposten i 2014 men har nu været nødt til at give stafetten videre pga. manglende luft i kalenderen efter at have fået nyt job som skoleleder på Tårnbys specialskole, Tårnbygårdsskolen. Han fortsætter dog i bestyrelsen som nyvalgt kasserer, skriver de i pressemeddelelsen.

Ny formand er den kun 21-årige tidligere næstformand Phillip Østergaard. Foto: Facebook SF Tårnby-Dragør

Den nye formand Phillip Østergaard har på trods af sine kun 21 år været aktiv i SF siden folketingsvalget i 2011 og har – kun afbrudt af en pause på cirka et halvt år i 2017 – siddet i bestyrelsen siden 2012. Phillip arbejder som ungdomsskolelærer på Tårnby Ungdomsskole og har gennem ungdomsskolen tidligere været ledelsesmedlem i Ungdomsringen – landsforeningen for klubber og ungdomsskoler, skriver de i pressemeddelelsen og fortsætter;

Desuden har Phillip Østergaard tidligere været formand for Tårnby Ungdomsråd, ligesom han startede SF Ungdom Amager op i 2015 og var som afdelingsformand med til at gøre lokalafdelingen til SF Ungdoms største på landsplan. Foruden det politiske arbejde er Phillip leder i KUK – ungdomsklubben i Skelgårdskirken, hvor han også i 2016 blev valgt til menighedsrådet med flest personlige stemmer.

Den første store opgave for den nye formand er at gøre partiforeningen klar til de to kommende valgkampe til både Folketinget og Europa-Parlamentet. Partiforeningens kandidater til de to valg er hhv. Kasper Nordborg Kiær (skolelærer på Skelgårdsskolen) og Troels Stru Schmidt (gymnasielærer, ph.d. i udviklingspolitik og tidligere FN-ansat). Kasper er desuden formand for SF Tårnby-Dragørs naboforening i partiet, SF Amager KBH. Troels’ kampagne er national med mere end 20 partiforeninger i ryggen og Phillip Østergaard i spidsen som kampagneleder.

”Jeg glæder mig til de to kommende valgkampe og er sikker på at SF Tårnby-Dragør nok skal blive meget synlig på begge sider af kommunegrænsen,” siger Phillip og uddyber: ”Vi skal nok være klar, når Løkke trykker på knappen, men vi skal selvfølgelig lige op i gear først”

Seneste artikler

 

Fik du læst?