Begivenhedsrig dag i Dragør

Torsdag var en begivenhedsrig dag i Dragør med to markante fejringer. Det startede meget tidligt på Dragør Bibliotek på Vestgrønningen.

Her markerede man, at det var 50 år siden, at den sidste ombygning på Vestgrønningen 18-20 var færdig. Kommunen havde købt ejendommen af familien Sadolin i 1965. (Du kan læse mere om Sadolins Hus her)

Henriette Ritz Kylmann, Eik Dahl Bidstrup og Kim Dupont. (Foto: Claus Ehlers).

Henriette Ritz Kylmann, leder af Dragør Bibliotekerne og Lokalarkiv talte om bibliotekerne i dag og de forskellige funktioner. Borgmesteren gav et rids af historien med de tidligere lokaler flere steder i den gl. Bydel.

Eik Bidstrup nævnte også, at bibliotekerne i dag kan benyttes af borgere uden for kommunen, hvilket landliggere, kolonihavesommerbeboer og tilsejlende turister nyder godt af.

Ca. 20 voksne og skolebørn deltog i markering. (Foto: Claus Ehlers).

Svømmehallen i Store Magleby

Torsdag kl. 13.00 var der rejsegilde på den nye svømmehal på Halvejen 3B.

Repræsentanter fra Dragør Kommune og firmaet JS Sten og Stål talte til de mange fremmødte. Projektleder, arkitekt Søren Ærboe bød velkommen.

Jakob Skriver og Jens Waring Lykkez. Teknisk og Administrativ direktører i firmaet JS Sten & Stål A/S. (Foto: Dines Bogø).

Borgmester Eik Bidstrup nævnte, at man i en kommune altid kan have en debat om, hvad der skal være af faciliteter til borgerne. Det blev nævnt, at salg af Vierdiget-grunden var med til at finansiere den nye svømmehal og at det var nødvendigt at udskifte den gamle svømmehal fra 1976.

Arkitekt Peter Wegge takkede de mange aktører og udbragte et leve for svømmehallen. (Foto: Dines Bogø).

Den nye svømmehal er opført af firmaet J.S. Sten & Stål A/S som en 2000m2 stor en tilbygning på Hollænderhallen. Borgemesteren glæde sig over, at mange af de større elementer var fabrikeret på Bornholm af et specialfirma.

Som flere sagde. Nu mangler der kun lidt ”småting”. Svømmehallen åbner sensommeren 2019. (Foto: Dines Bogø).
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?