El-cyklen – den lille bil

Hos Troels Cykler på Hovedgaden er el-cyklen blevet et stort hit, også om vinteren. Her giver Troels sine bedste råd til, hvad du skal kigge efter, når du køber el-cykel, og hvordan du passer bedst på din tohjulede ven i vintervejret.

Glade kunder er det bedste ved mit arbejde, siger Troels.

Af Pia Melander Guilbert

Professionelt er der én ting, der interesserer 34-årige Troels Nicolaisen mere end cykler.

“Glade kunder,” svarer han uden tøven på spørgsmålet om, hvad der er det bedste ved hans arbejde.

At Troels blev cykelsmed, var egentlig lidt af et tilfælde.

“Jeg har altid interesseret mig for cykler, set Tour de France og racet afsted på grusstierne fra jeg var ikke særligt gammel, så da jeg i 8. klasse skulle finde et praktiksted, gik jeg over til cykelhandleren i Store Magleby. Vi kom godt ud af det sammen. Efter 10. klasse kom jeg i lære hos ham, og tre uger efter, jeg var færdiguddannet, overtog jeg butikken.”

El-cykel året rundt

Engang kunne der godt være lidt for stille i forretningen om vinteren, hvor kunderne ikke cyklede så meget. Så kom el-cyklen.

El-cyklerne storsælger. Her står Troels med en af de nye modeller som klarer 45 km/t og kører 100 km på en opladning. Med den offentlige trafik i Dragør er el-cyklen et hit, siger Troels. Foto: DragørNyheder.dk

“Den er virkelig blevet populær. Folk bruger den jo som en lille bil, og de kører på den året rundt,” bemærker Troels smilende.

De el-cykler, der forhandles hos Troels Cykler, er af mærket E-Fly:

“Det er meget brugervenlige og robuste kvalitetscykler, som er gode til prisen,” lyder forklaringen.

Spar penge, vær hurtigere

Det er altid vigtigt at prøve en cykel, inden du køber den, råder Troels, og ved el-cyklen er der især to ting, du bør lægge mærke til:

“Den ene er, hvor langt cyklen kan køre. Den anden er motorens placering. Den kan enten være placeret ved forhjul eller center. Centermotor giver en bedre balance.”

Ud over el-cyklerne fremhæver Troels sin hent-og-bring service som noget, der er utroligt populært her om vinteren.

“Den koster 25 kroner hver vej, hvilket mange benytter sig af.”

Skal Troels give et generelt råd til sine kunder, må det være at gå til cykelhandleren, så snart cyklen begynder at køre dårligt eller larme. Det lyder banalt, MEN:

“Mange kommer først, når deres cykel nærmest ikke kan køre mere, og så kan reparationen være dyr. Ved at være kommet før, kunne de have sparet nogle penge.”

Et bonusråd er at passe ekstra godt på sin cykel, når vejene er saltede.

“Salt er ikke godt for noget og især ikke for kæden, som man bør rense en gang om måneden, når vinteren slår til,” konkluderer Troels.

Troels befinder sig godt på begge sider af “skrivebordet”. Et godt råd til vinter er at undgå salt. Det er ikke godt for noget og slet ikke din cykelkæde, siger han. Foto: DragørNyheder.dk

Om Troels Cykler

Hos os er god service alfa omega. Vi er stolte af at være en lille forretning med et stort udvalg og personlig rådgivning. Vi har et stort udvalg både i almindelige cykler og el-cykler. Går din cykel i stykker eller punkterer, er vi også hurtige på reparationer.

Læs mere om Troels Cykler på www.troelscykler.dk