“Anes Minde” – 5 år efter ejendommen forsvandt

De fleste husker ejendommen ”Anes Minde”. Hvor var det nu den lå?

25. april 2003 ”Anes Minde”, da ejendommen stadig var beboet. (Foto: Dines Bogø).

Det er nu præcis fem år siden, at bygningen blev nedrevet. Stadig ser man villaen for sig på Kirkevej 10 lige op ad Store Magleby Skole. Nu er der legeplads for den lokale ”SFO Tulipanen”, som fritidshjemmet hedder i dag.

Ca. 1920. Nordsiden set fra vejen. (Foto udlånt af Stage Larsen).

Ejendommen tilhørte i mange familien Stage, der bl.a. drev købmandsbutik tæt ved i Møllegade 4.

Ca. 1920. Ejendommen set fra ”bagsiden”. (Foto udlånt af Stage Larsen).

Dragør Kommune er ejer af grunden. Huset har bl.a. været anvendt til beboelse for “husvilde” og på et tidspunkt var der planer om indkvartering af flygtninge.

Den 13. november 2013. I løbet af få dage var materialerne fra ejendommen sorteret og sendt til genbrugsplads. (Foto: Dines Bogø).

Den kommunale ejendom var misligholdt og ødelagt ved hærværk. Nedrivnings-tilladelse blev givet 1. oktober 2013.

Den 5. juli 2016. Nu skal det være legeplads for det nærliggende fritidshjem, der ligger i skolens oprindelige gymnastiksal. (Foto: Dines Bogø).

Tilbageblik

Inden Amagermuseet i 1922 flyttede ind i gården på Hovedgaden 12, havde man planer om at opføre en museumsgård. Den skulle have ligget lige øst for ”Anes Minde”.

I 1944-45 var der lagt skinner ved ”Anes Minde”. Fra vejen fik man bl.a. via kraner flyttet elementer til arbejdspladsen. Man kørte materialer på tipvogne til den store hangar, som vi i dag kender som Hollænderhallen.

Anes Minde og Store Magleby Kirke. Maleren Georg Krumhardt har kigget mod vest. (Dragør Lokalarkiv).
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?