”I Dragør er vi gode til at handle lokalt”

”Hos EAST på Kongevejen skal der både være tid til en uformel kop kaffe og professionel rådgivning. Her må man gerne komme på visit uden at købe noget, men man kan også risikere at blive lokket til at prøve en blomsterprintet skjorte, hvis man har mod på det.

Det skal være hyggeligt at komme på besøg hos Nicklas og Søren i EAST på Kongevejen. Derfor står der en kaffemaskine side om side med Calvin Klein-skjorter og bukser fra Les Deux. Man behøver ikke at købe noget for at lægge vejen forbi.

Heldigvis oplever Nicklas og Søren, at de lokale i Dragør er rigtig gode til at støtte op og handle lokalt, og som tak gør de en dyd ud af at give kunderne en ekstra én på opleveren.

”Vi kan godt lide at overraske vores kunder. Vi kan godt finde på at åbne en flaske rødvin eller servere en kold øl,” fortæller Nicklas B. Kristensen, der har drevet EAST siden 2012.

Den 22. og 23. december gør de sidste-øjebliks-jule-indkøbene lidt sjovere med en kaffescooter, der serverer gratis kaffe til de besøgene fra 9-30-11.30. Da Dragørs første kulturnat løb af stablen, havde de inviteret en DJ til at spille i butikken, og da børnene raslede til Halloween, stod slikskålen klar på disken.

”Det er en del af butikkens DNA at skabe gode oplevelser,” slår Nicklas fast, ”det er det, der er sjovt ved at være en lokal butik. Vi får lov at engagere os. Vi sponsorerer fodboldklubben, samarbejder på tværs i foreninger og virksomheder og har en masse søde stamkunder, der kigger forbi og drikker en kop kaffe.”

”Som ung gik jeg op i mærker, i dag går jeg op i stil”

Nicklas og Søren køber ikke ind efter, hvad står på mærkerne. De køber ind efter stil og kvalitet. Og så kan de godt lide at udfordre deres kunder lidt på, om det virkelig er så vigtigt, hvad der står i nakken, hvis et andet brand ser bedre ud i spejlet.

”Da jeg var yngre, gik jeg meget op i mærker. I dag går jeg mere op i stil,” fortæller Nicklas om sin egen tilgang til herretøjet.

”Kunderne skal altid gå hjem med det, de vil have. Men vi kan godt lide at give en god rådgivning og udfordre dem lidt. Det synes jeg faktisk, man har et ansvar for, når man står her,” siger han.

“Kvalitet og højt serviceniveau har altid været de bærende elementer for butikkens virke. Vi sætter en stor ære i at give vore kunder en god oplevelse og bestræber os på altid at give den bedste service”

Dette efterår har han for eksempel overrasket sine gæster med farverige skjorter med blomsterprint, der er meget oppe i tiden lige nu. Og det er der mange, der har været glade for.

”Jeg oplever tit, at folk kommer ind og vil have det, de plejer, men jeg kan godt lide at give dem en oplevelse ud over det, de plejer. Hvad de så går hjem med, det er helt op til dem selv,” siger Nicklas.

Borgerne i Dragør er gode til at handle lokalt

”Jeg oplever, at beboerne i Dragør er rigtig gode til at handle lokalt. Der er en fælles interesse for at værne om butikkerne og puste liv i byen,” fortæller Søren Viig Mathiesen, der arbejder på deltid i butikken, ”det giver en anden kundeoplevelse, at vi alle sammen kender hinanden lidt, og at der er plads til at sludre over disken eller drikke en kop kaffe. ”

Han fortæller, at den store forskel på at være en lille lokal forretning og så en stor kæde inde i byen er, at man skal levere herretøj til en hel kommune af forskellige ønsker, behov og budgetter. Det betyder, at EAST har et bredt sortiment af både helt særligt designertøj og budgetvenligt basistøj.

Indehaver Nicklas B. Kristensen (th) og Søren Viig Mathiesen er altid klar med en god kop kaffe og en snak over disken. Foto: EAST

Men små lokalsamfund kan også give udfordringer. For eksempel spredte der sig for et par år siden et rygte om, at butikken havde ophørsudsalg.

”Sådan et rygte kan løbe stærkt i en lille by,” fortæller Nicklas, ”jeg havde bare helt almindeligt udsalg.”

Kær butik har mange navne

Nicklas, der er tidligere fodboldspiller, åbnede herretøjsforretningen i august 2012. Han havde selv hjulpet til i butikken, der dengang hed Downtown, inden han overtog og omdøbte den. Dengang lå forretningen i et andet lejemål længere nede ad Kongevejen. I 2013 åbnede han på den nuværende adresse. Lokalerne delte han en periode med dametøjsforretningen Molly Moon, men for 3 år siden overtog han hele lokalet og udvidede butikken, der i dag hedder EAST of Copenhagen.

Nicklas kommer selv fra Dragør, mens Søren Viig Mathiesen, som du også kan møde i butikken, kommer hele vejen fra Haderslev og i dag bor han på Vesterbro. Søren er ansat på deltid og har været i herretøjsbranchen i mere end 10 år.

I øjeblikket gør de klar til julesalg og gaveindpakning. Og mon ikke der falder et glas gløgg af i løbet af december.

Du kan følge EAST på Facebook eller besøge deres hjemmeside her.