Juleweekend i Dragør: Se her hvad der sker

Julen i Dragør bliver for alvor skudt i gang denne weekend. Det store juletræ tændes og Dragørs legendariske julemarked på Badstuevælen skydes i gang med gløgg, æbleskiver og alverdens lækkerier. Men først skal Dragør igennem en sort dag – det er nemlig Black Friday! Se her hvad du kan lave i weekenden i Dragør:

Hele Dragør går i sort

Jul på Kongevejen – Det store juletræ tændes

Juletræet på Neels Torv tændes traditionen tro lørdag 24. november – i år for 28. gang.

Foto: Dirch Jansen / Visit Dragør

Fra klokken 14.00 kommer julemanden til torvet for at høre, hvad børnene ønsker sig. Med sig har han nissepiger, som deler godter ud, og der vil være musik i gaden.

Borgmesteren vil læse højt af Peters jul klokken 16.00, og bagefter bliver juletræet tændt.

Danmarks hyggeligste julemarked

Lørdag og søndag 12-17

Hvert år i december måned, forvandler Dragør sig til et ægte juleeventyr for børn og voksne.  Her kan man opleve Danmarks hyggeligste julemarked og gå på skattejagt i byens små gader og stræder.

Foto: Jul i Dragør

Jul i Dragør stammer fra DRs julekalender “Tidsrejsen”, hvor julemarkedet spillede en stor rolle i julekalenderen. Mere information på deres hjemmeside her

Julehygge på Kongelundgaard

Lørdag og søndag 10-16

Julen er noget helt særligt på Kongelundgaard. De smukke rammer er med til at gøre oplevelsen ekstra hyggelig. Stort udvalg af juletræer i alle størrelser og former.

Foto: Jesper Byrnak. Klik på billedet for at komme til Kongelundgaards hjemmeside

I den hyggelige gårdbutik, er der fyldt med nisser i alle afskygninger og en masse flot julepynt. Der er også et meget stort udvalg af juledelikatesser og julemad, som kan være med til at gøre julen ekstra hyggelig. I den hyggelige julecafé, kan I få varm kakao, gløgg og æbleskiver, kaffe og mange andre ting.

Julemarked og juleudstilling på Amagermuseet

I weekenden slår Amagermuseet den grønne port op til det hyggeligste julemarked. Markedet er fyldt med julepynt, nisser, hjemmestik, konfekt, hjemmebag, nips, lys og en masse andet.

Foto: Museum Amager

I sommerkøkkenet kan børnene klippe julepynt og koge deres egen klejne. Amagermuseet har sin helt egen nisse, men ingen har set ham, for han gemmer sig. Han har nemlig ikke noget tøj på! Alt hans tøj er blevet spredt ud over museet. Kan du hjælpe ham med at finde det? Gå på nissesporjagt og notér, hvad han har mistet og deltag i en konkurrence.

På den gamle museumsgård kan man drømme sig tilbage til den gode gamle jul. Juleudstillingen rummer forskellige fortællinger om måder at holde jul på helt tilbage til 1700-tallets jul, der var fyldt med mad og julelege og frem til nutidens jul. Indimellem kan du opleve julen fra 1840’erne, hvor juletræet er kommet ind i stuen, og gåsestegen ligger på bordet. Kig også inden for til Einar Larsens sidste jul i Danmark i 1943. Han måtte flygte til Sverige i 1944, da Gestapo var lige i hælene på ham, fordi han havde sejlet jøder til Sverige i oktober 1943.

Foto: Museum Amager

I caféen sælges der lune æbleskiver og varm gløgg. Amagermuseet er åbent lørdag og søndag kl. 12-16. Entré: 40 kr. Børn under 18 år har gratis adgang.

Juletræ og æbleskiver på Dragør Badehotel

Lørdag: Køb årets juletræ på Dragør Badehotel. Når man henter året juletræ hos Dragør Badehotel følger der gratis æbleskiver med for op til 4 personer, hvis man blot ringer 32530500 i forvejen. Alle dage mellem 11-18.

Julekoncert i Store Magleby Kirke

Lørdag og søndag kl.  16

Hvis ikke du er i julehumør endnu så kan du benytte dig af Dragørs mange andre tilbud. Den lange gåtur langs Strandengene, en hyggelig tur i den gamle by, en skøn brunch eller middag og skal du underholdes er der som altid Danmarks hyggeligste biograf som er klar med en god film, popcorn og sodavand.

Rigtig god juleweekend i Dragør!

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?