Kærlighed i december

Når du bor i Dragør, behøver du ikke at gøre de store anstrengelser for at finde den ægte julestemning. Den venter næsten lige uden for døren hele december, mener Maria Nielsen, der er indehaver af smykkeforretningen Barbara Maria. Her fortæller hun om juleglæde og at finde den helt rigtige gave til den, du elsker.

Maria Nielsen, indehaver af smykkeforretningen Barbara Maria på Kongevejen i Dragør. Foto: Maiken Kestner

Af Pia Melander Guilbert

Julen er hjerternes fest, siger man, men tiden op til juleaften er ofte også en nedtælling fyldt med praktiske gøremål, selvom vi godt ved det:

“December bør være en måned med fokus på kærligheden,” som Maria Nielsen, indehaver af smykkeforretningen Barbara Maria, så fint formulerer det.

Selv holder Maria meget af juletiden, hvor ikke så få kunder besvarer spørgsmålet: “Hvad kan jeg hjælpe med?” ved at finde en ønskeliste frem.

I Dragør er vi heldige at have let adgang til den ægte julestemning, mener Maria.

“Når børnene er umulige, adventskransen ikke ligner den fra damebladet, og småkagerne er brændt på, lukker jeg døren bag mig og går en tur ned ad Kongevejen,” fortæller hun smilende.  Duften af gran, pyntede forretninger og Badstuevælens hyggelige julemarked med små boder får straks Maria i julehumør.

(Artiklen fortsætter efter videoen)

En personlig gave

En opgave, Maria Nielsen holder særligt meget af i december, er at vejlede manden, der kommer for at finde gaven til hende, han elsker.

“Et smykke er en meget personlig gave, og vi går højt op i at hjælpe med at finde det helt rigtige, som rammer hendes smag,” understreger Maria og fortæller, at der er en del kvinder, som er så heldige både at få smykker til advent og juleaften.

“Så sammensætter vi typisk fire mindre ting og en stor, så kvinden får sin personlige smykkesamling, hun kan matche på kryds og tværs.”

Hos Barbara Maria finder du et stort sortiment af smykker – fra de mest etablerede mærker til nye spændende design. I den flotte forretningen på Kongevejen får du altid en professionel rådgivning og personlig betjening. Foto: Maiken Kestner

Skal Maria pege på et brand, der falder i de fleste kvinders smag, nævner hun straks Georg Jensen, et klassisk, dansk mærke, der fornyer sin kollektion hvert år.

“Det er smukt forarbejdede smykker i tidsløst design, som fås i forskellige prisklasser,” argumenterer Maria.

Tycho Brahes tiptiptipoldebarn

En Georg Jensen kollektion, der er særligt populær i år, er “Halo”, designet af smykkedesigner Sophie Bille Brahe.

“Sophie Bille Brahe er en meget anerkendt, moderne designer,” slår Maria fast.

Madonna, Rihanna og Lykke Li er nogle af de kvinder, der bærer Sophia Bille Brahes smykker, og så er hun tiptiptipoldebarn af astronomen Tycho Brahe.

“Halo er den ring af lys, der kan være omkring et objekt, og navnet på kollektionen refererer dels til Sophie Bille Brahes verdenskendte tipoldefar, dels til den særlige glød, der kan være omkring en kvindens ansigt. Virkelig smukt design i guld med diamanter. Kom ned og se det,” opfordrer Maria Nielsen.

Om Barbara Maria

Hos Barbara Maria finder du et stort sortiment af smykker – fra de mest etablerede mærker til nye spændende design. Vi har også vores eget guldsmedeværksted, hvor vi selv designer og fremstiller samt reparerer smykker. Du kan se og læse mere på hjemmesiden her og se Barbara Marias julekatalog her