Store dele af Dragør uden vand i hanerne

Mandag eftermiddag tikkede flere opslag ind på Facebook fra borgere som manglede vand i hanerne. Hofor som driver vandværkerne i Dragør kom hurtigt på sagen og fik identificeret problemet som skyldes en pumpe på Store Magleby vandværk som drillede, skriver HOFOR på deres hjemmeside.

Trykket forsvandt fra vandhanerne i Dragør mandag eftermiddag. Foto: DragørNyheder.dk

Fejlen blev rettet af HOFOR sent mandag aften og borgerne i Dragør skulle igen have vand i hanerne til både bad og kaffe.

Det er tredje gang i år at borgerne i Dragør oplever problemer med vandet. Først var det pesticider i april som udløste en lukning af en vandboring, dernæst var det gult, ildelugtende vand i oktober som var forårsaget af en utæt foring på en kloakledning hvor giftstoffet styren efterfølgende blev målt i alt for høje værdier, dog uden sundhedsrisiko meddelte HOFOR. I går var den så gal med pumpeværket i Store Magleby.

Flere borgere giver udtryk for bekymring i forhold til drikkevandet i Dragør og bekymring omkring ingen eller mangelfuld information i forhold til problemerne med vandet. En vel nok naturlig følge af de problemer Dragør har oplevet i år.

Fik du læst: Ukendt pesticid fundet i drikkevandet i Dragør

Fik du læst: Utæthed i kloaksystem årsag til ildelugtende drikkevand i Dragør

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

 
 

Fik du læst?

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

Læs mere »