Weekend i Dragør: Jul Jul Jul og atter Jul

Julen er i gang med bjældeklang. Er du til nisser, juleboder, Luciaoptog, gløgg og gran så skal du ud i Dragør i weekenden. Se her hvad du kan lave:

Danmarks hyggeligste julemarked

Lørdag og søndag 12-17 på Badstuevælen.

Hvert år i december måned, forvandler Dragør sig til et ægte juleeventyr for børn og voksne. Her kan man opleve Danmarks hyggeligste julemarked med masser af juleboder.

Jul i Dragør på Badstuevælen. En drømmeverden af julegodter for store og små.

Juleshopping i Dragør – få styr på gaverne

Gaven til ham købes hos EAST på Kongevejen. Klik på billedet.

Gå på juleshopping i Dragørs skønne forretninger og find gaven til den du holder af. Butikkerne på Kongevejen holder åbent alle dage.

Har du husket adventsgaven..?


Sprøde æbleskiver, varm kakao og julehygge

Søndag kl. 13-17 på Dragør Badehotel

Klik på billedet for at komme til tilmelding via Facebook.

Er du til sprøde æbleskiver, varm kakao, gløgg og duften af gran så får du her en invitation til julehygge. Det er Dragør Boldklub som inviterer hele sin børne- og ungdomsafdeling med forældre og familie til julehygge på Dragør Badehotel. Og for alle de fodboldglade børn og unge koster det ikke en klejne – for æbleskiver og kakao.

Amagermuseets Juleudstilling

På Amagermuseet kan du opleve den hyggelige juleudstilling, hvor de gamle, velkendte juletraditioner bliver vakt til live.

Der er også gensyn med juletraditioner, der er gået i glemmebogen. Hvorfor mon der ligger halm på gulvet? Hvad bruges en rumlepotte til? Og hvorfor blev lænkehunden inviteret indenfor i stuen juleaften?

I den anden ende af gården er fire juleborde smukt dekoreret af fire forskellige personer. Der er hyggelige juleborde, men også et mere rustikt julebord, der fortæller om strandede lodsers jul på Saltholm.

Maritimt juleklip på Lodsmuseet

Danmarks Lodsmuseum holder åbent de tre første weekender i december kl. 14–16, hvor der er juleklip og hygge i den gamle lodsstation. Tag børnene med og klip en lodsbåd til at hænge på juletræet, eller anden sødygtig julepynt. Vi serverer kaffe, te og småkager.

Julehygge på Kongelundgaard

Lørdag og søndag 10-16

Julen er noget helt særligt på Kongelundgaard. De smukke rammer er med til at gøre oplevelsen ekstra hyggelig. Stort udvalg af juletræer i alle størrelser og former.

Foto: Jan Byrnak / Kongelundgaard

Levende Låger i Dragør

Levende Låger er en byvandring fra Badstuevælen kl. 17:00 hver dag i december.

Hvad er Levende Låger?

I hele december måned kan du komme med på vores levende julekalender “Levende Låger” som starter kl. 17:00 under lygten på Julemarkedet “Jul i Dragør” ved Badstuevælen.

Herfra går vi igennem Dragørs hyggelige små gader, hen til dagens Levende Låge – hvor en familie i den gamle by har pyntet et vindue smukt op.

Familien bestemmer helt selv, hvordan de vil pynte vinduet, hvad de vil vise frem og hvad de vil fortælle om, når vi kommer og besøger dem.

Besøget hos den levende låge, afsluttes med en fællessang eller måske endda noget hyggeligt underholdning og sommetider bydes der på lidt mundgodt eller noget varmt at drikke.

Luciaoptog og Julekoncert

Dragør Kirke søndag kl. 16

Dragør kirkes Børne- og ungdomskor indleder koncerten med et flot og stemningsfuldt luciaoptog.Herefter synger korene en række af de kendte og elskede julemelodier og nyere julesange.

Publikum vil få rig mulighed for at synge med på nogle af vore smukke julesalmer. Efter koncerten er der åbent hus i sognegården, hvor der bliver serveret glögg og æbleskiver.

En tur i biffen i Dragør Bio

Klik på billedet for at komme til Dragør Bio og billetbestilling.

Rigtig god juleweekend i Dragør!

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?