Travl november måned i Københavns Lufthavn

November er traditionelt en af de mindre rejsemåneder i Københavns Lufthavn, men i år var der mere travlt end normalt. 2.210 629 rejsende var igennem terminalerne, en fremgang på 5,2 procent i forhold til samme måned sidste år, skriver Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

2.210 629 rejsende tjekkede igennem terminalerne i Københavns Lufthavn i november. Pressefoto SAS

Rejsetendenserne for 2018 fortsatte i november i Københavns Lufthavn med en solid fremgang på de korte ruter i Europa på 5,3 procent og markant vækst på de lange ruter ud af Europa på hele 10,7.

“Rejselysten til og fra Danmark er voksende. Ikke blot i november. I årets første 11 måneder har vi haft 28,2 millioner rejsende gennem terminalerne – det er 3,9 procent flere end samme periode sidste år,” siger administrerende direktør Thomas Woldbye.

Vokseværket på de lange, interkontinentale ruter smitter af på antallet af transferpassagerer, der flyver på de korte ruter ind til København og direkte videre ud i verden til en af de 39 destinationer udenfor Europa. Væksten i antallet af transferpassagerer var i november på 5,8 procent.

SAS står for ca. 80% af transfertrafikken i København, men flyselskaber som Norwegian, Air Canada, Singapore Airlines og Air India i år også med til at skubbe til fremgangen i transfertrafikken.

“De lange ruter ud af Europa er afgørende for, at Danmark fortsat kan have et stærkt internationalt trafikknudepunkt i Nordeuropa. Derfor arbejder vi målrettet sammen med flyselskaberne om flere lange ruter, så danskere, svenskere, nordmænd, baltere, polakker og tyskere kan vælge at flyve på de korte ruter via København ud i verden frem for at flyve via f.eks. Amsterdam eller London,” siger Thomas Woldbye.

Trafikken går også den anden vej. På de lange ruter er antallet af udenlandske turister og forretningsrejsende også i vækst. Lufthavnen forventer at flere end en million amerikanere i år vil flyve til CPH. Der forventes også en markant vækst i kinesiske turister næste år, når helårseffekten af de tre nye ruter til Kina, der åbnede i år, slår helt igennem og øger udbuddet af sæder med 88%

I den sammenhæng fremhæver Thomas Woldbye, at der med den nye aftale om finansloven for 2019 er afsat 17 millioner kroner over de næste fire år til ruteudviklingsprogrammet Global Connected. Dertil kommer flere millioner fra blandt andre Københavns Kommune og Københavns Lufthavn.

“Når flyselskaberne skal vælge, hvor de vil åbne en ny rute, er det ofte afgørende, at de kan mærke opbakning fra de pågældende lande – og det kan de i Danmark med Global Connected. Midlerne bruges i samarbejde med selskaberne til markedsføring af destinationen Danmark og er dermed til at få flere turister og forretningsrejsende hertil. På den måde kan nye ruter gøres hurtigere rentable”, siger Thomas Woldbye.

Mens udenrigstrafikken voksede faldt indenrigstrafikken med 4,6 procent i forhold til november sidste år. Samlet er 1.483.401 fløjet indenrigs i år, et lille fald på 0,4 procent.

På top 10 over destinationer er London fortsat den mest populære destination. År til dato har 2.095.191 rejst på ruterne til og fra London.

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?