Ren feelgood hos Frisør Flash

Birgitte Uggerhøj er vokset op med en saks i hånden. Hun får energi af at gøre andre mennesker smukkere og kan på tre sekunder se sine kunders potentiale.

Af Pia Melander Guilbert

Tre sekunder. Fra en kunde træder ind ad døren er det, hvad det tager Birgitte Uggerhøj fra Frisør Flash at vurdere potentialet.

“Det kommer til mig sådan her.” Hun knipser.

“Selv om der er kunder, som har fulgt mig i 30 år, kigger jeg altid på dem med nye øjne, og kan straks se for mig, hvad der vil være pænt.”

Vi taler om hår, naturligvis, men at være frisør handler for Birgitte også om alt det indenunder håret.

“Jeg kan godt lide at tale med mine kunder og se det hele menneske,” fortæller hun med et smil, der når helt op i øjnene.

Frisørverdensmesteren

Man kan godt sige, at Birgitte er vokset op med en saks i hånden. Hendes morfar havde salon på Amagerbrogade og blev frisørverdensmester i 1950´erne. Hans søskende var også frisører. Birgittes mor og morbror blev frisører. Selv legede Birgitte en overgang med tanken om at blive præst eller skuespiller, men ægte tvivl var der aldrig tale om.

Hun gik i lære som 16-årig og blev udlært, da hun var 19. Det er 30 år siden. Sideløbende har hun startet mange andre projekter op og blandt andet uddannet sig til psykoterapeut. Sluppet saksen har Birgitte dog aldrig, og hun kan ikke forestille sig, at hun nogensinde holder op med at klippe. Tværtimod. At gå nye veje får Birgitte til at se sig selv ude fra og sætte pris på det arbejdsliv, hun har, med sine gode kollegaer i salonen og sine trofaste kunder.

Ofte er hun booket fra klokken 07.30, og hun går sjældent hjem før klokken 18. Fem dage om ugen.

“Det giver mig energi at få andre mennesker til at føle sig smukkere. Dybest set handler det om omsorg. Jeg giver en masse, men jeg får også en masse igen. Ren feelgood!” konstaterer Birgitte.

I lære hos Gun-Britt

Da Birgittes morfar startede sin salon i 1940´erne, var det hårdt arbejde at være frisør.

“Min morfar knoklede dagen lang. Den anerkendelse, frisørfaget har i dag, skyldes først og fremmest Gun-Britt, som jeg selv har været i lære hos.”

I sin tid som frisør i København fik Birgitte mange kendte kunder, noget hun stadig har.

“Det synes jeg er sjovt, men jeg kan lige så godt lide, når det er fru Hansen, der sidder foran mig,” understreger hun.

Frisør Flash fra 1962 til i dag

Frisør Flash hed oprindeligt Dragør Salonen og lå på Grønnevej. Indehaveren var Sus Dalsgaard, der blev oplært af Birgittes morfar, John Blinkenberg, i 1950´erne. I 1973 blev Dragør Salonen købt af Hanne Have. Hun omdøbte den til “Salon Flash,” fordi hun havde en mynde, der hed Flash. I 1980´erne rykkede Salon Flash til Badstuevælen, hvor den lå, da Birgitte Uggerhøj købte den i 2004. I 2009 flyttede Frisør Flash til A.P. Møllers Allé, fordi Birgitte på det tidspunkt underviste andre frisører og havde brug for et stort lokale. I 2013 flyttede Frisør Flash til sin nuværende adresse på Kongevejen 25. Her deler Birgitte sin frisør-hverdag med Jane og Linda. Linda har Birgitte kendt siden sin læretid. Jane har stået i lære hos Birgitte, og de har arbejdet sammen i nu ti år.

 Læs mere om Frisør Flash på www.frisør-flash.dk

Fra venstre: Jane, Linda og Birgitte som du møder dem i Frisør Flash på Kongevejen 25 i Dragør. Foto: Maiken Kestner