Gourmandiet kommer amagerkanske børnefamilier til undsætning

Den prisbelønnede slagterforretning Gourmandiet har åbnet en filial på Amager, så øboerne kan købe nem kvalitetsmad med hjem fra arbejde. Deres mission med Gourmandiet Island Supply er nemlig at gøre hverdagen lettere for travle børnefamilier og karrierefolk.

Den flotte butik på Kongelundsvej 36. Foto: DragørNyheder.dk

Efter 11 år på Østerbro har den anerkendte slagterforretning Gourmandiet åbnet endnu en butik. Heldigvis for amagerkanerne ligger den nye forretning, Island Supply, på Kongelundsvej på Amager, så man kan svinge forbi på vej hjem fra arbejde og købe aftensmaden med.

Martin og Gry står klar med et smil i butikken på Amager. Foto: DragørNyheder.dk

”Vi er blevet taget rigtig godt imod af vores nye lokalområde, og vi glæder os rigtig meget til at møde endnu flere,” fortæller Peter Steen, der er manden bag Gourmandiet, om udvidelsen, ”vi vil gerne tilpasse vores sortiment til de handlende, så jeg vil rigtig gerne høre, hvad de ønsker sig fra os i vores nye omgivelser.”

Vil gøre hverdagen nemmere

Peter Steen beskriver sig selv som slagter helt ind i hjertet, men hans slagterforretning er ikke bare en slagter. Det er et madunivers, fortæller han. Her sælger de ikke bare koteletter og oksemørbrad. De sælger hele måltider. Gourmandiets mission er at gøre hverdagen lettere for os andre.

Slagtermester Peter Steen er slagter helt ind i hjertet. Foto: Presse/Gourmandiet

”Alle ved, at børnefamilier og folk, der har en karriere, har et minimum af tid til at lave mad. Vi vil gerne hjælpe dem med det fulde måltid, så de kan lave ét indkøb på vejen hjem. Vi kan spare folk værdifuld tid. Det kan være den hurtige bolognese i hverdagen eller en gourmetmiddag med oksemørbrad i weekenden.”

Hos Gourmandiet kan man derfor købe færdiglavede forretter, hovedretter og desserter med hjem. Man kan også købe en kødpakke til fryseren med forskellige slags kød og pølser. Faktisk har maduniverset vokset sig så stort, at man også kan købe både vegetariske og veganske retter med hjem.

Aftensmad i en fart. Martin viser frem af de populære færdigretter man kan købe i butikken. Foto: DragørNyheder.dk

”Vi laver i gennemsnit 2000 kuverter hver dag, så vi er vant til at lave vegetariske retter. Det skal man også kunne som slagter i dag,” fortæller Peter Steen.  De mange daglige kuverter skyldes Gourmandiets populære frokostordning til virksomheder, som nu produceres i lokalerne på Amager.

Prisbelønnet slagter

I 2011 blev han tildelt Slagterprisen af Landbrug & Fødevarer, for sin nytænkende gourmetslagterforretning på Østerbro.

Det er anden gang, Peter Steen modtager Slagterprisen. I 2006 blev han ligeledes kåret som årets slagter. Dengang var han slagtermester i SuperBrugsen på Islands Brygge. Han havde netop været med til at genåbne en lang række slagterbutikker i supermarkedskæden, som ellers var lukket ned. Han er den eneste, der har modtaget prisen to gange.

Gourmandiet har også været nævnt i flere internationale medier. I 2015 blev de blandt andet portrætteret i The Wall Street Journal som en af de fem ypperste slagterforretninger i verden.

Man er ikke i tvivl om niveauet når man træder ind i butikken hos Gourmandiet. Foto: DragørNyheder.dk

Julemad og nytårsmenu

I denne søde juletid bugner kølediskene af julespegepølser, medister, julepostej og krydderfedt. Og så kan man selvfølgelig bestille sin økologiske krogmodnede flæskesteg, and, gås eller kalkun til afhentning inden jul. Til nytårsaften kan man bestille en færdig 3-retters nytårsmenu til afhentning på Kongelundsvej.

Om Gourmandiet

I 2007 åbnede den prisbelønnede slagter Peter Steen Gourmandiet. Han ønskede at drive slagterbutik på en helt anden måde, end man hidtil havde set. En måde, hvor æstetik, design og indretning gik hånd i hånd med økologi og kvalitetskød. Han åbnede Gourmandiet sammen med Peter Aalbæk, der på det tidspunkt var en af Europas største pålægsproducenter inden for økologi.

Gourmandiet har siden åbningen udviklet sig til et omfattende madunivers med både catering, frokostordning til virksomheder, egenproduktion af pølser og færdigretter, samt selskabslokale og en fin lille pølsevogn man kan bestille til festlige lejligheder.

Gourmandiet finder du på Kongelundsvej 36. Læs mere på www.gourmandiet.dk 

Juletip!

Gourmandiet på Rosenvængets Allé også et besøg værd. Hele december er der jule-pop-up-shop med blandt andet dekorationer, kranse og fine udsmykninger fra en håndfuld kunsthåndværkere, der har været med i bogen ’HÅNDVÆRK’ af Rigetta Klint, som Peter Steen også er med i. Pop-up-shoppen er åben t.o.m. 23/12.