Politihestene er flyttet til Dragør

En gård i Dragør har fået fire nye, uniformerede beboere. De nyindkøbte politiheste er nemlig flyttet ind her i kommunen.

Nyt ridende politi

De har endnu ikke helt lært at vrinske: ”klokken er 17.33, og du er anholdt”, men det er vist blot et spørgsmål om tid. De fire, nye politiheste træner i hvert fald intensivt med de ridende betjente, der fremover skal være på firbenet patrulje.

Selvom det ridende politi endnu blot er i træningsdækkenet, er der måske allerede Dragør-borgere, som har hilst på dem. De har nemlig fået hjemme(ride)bane i Dragør Kommune. Her er de fire heste opstaldet på en lokal gård.

”Vi er meget glade for det hjem, vi har fundet til vores nye kolleger. De er faldet godt til herude, og træningen går rigtig godt,” fortæller vicepolitiinspektør Jakob Søndergaard, der er ansvarlig for politihestene.

Med hestenes tilstedeværelse i Dragør er der også fulgt et lille hold politifolk med, forklarer Jakob Søndergaard:

”Vi har fået et virkelig godt hold ryttere og trænere, som nu har sin faste gang i Dragør, så hvis man ser en uniform eller to mere, end man er vant til på disse kanter, så er de højst sandsynlig en del af vores nye rytterisektion.”

Også Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup er glad for kommunens nye ’indbyggere’: Jeg glæder mig over, at de første fire politiheste og deres ryttere er faldet godt til i Dragør. Der er også mange fordele for både politi og heste. Kort afstand til København og nem adgang til at komme ud i landet via motorvejsnettet.”

En del af beredskabet

Det er endnu for tidligt at sige, hvornår hestene overgår fra træning til aktiv tjeneste. På nuværende tidspunkt træner de dagligt både på gården i Dragør, på ridebanen på Christiansborg og omkring Politigården. Hestene skal først være helt trygge og rolige i utrygge situationer med larm og mange mennesker, før de er klar til at patruljere. Til den tid vil de primært blive sat ind som ridende patrulje i turistområder, hvor der er mange mennesker og behov for at have et godt overblik. Desuden vil de blive brugt i forbindelse med begivenheder med mange mennesker som byfester eller honorære begivenheder som Folketingets åbning eller Dronningens fødselsdag.

”I Dragør vil hestene f.eks. blive brugt til at patruljere om sommeren, når der er mange turister i byen. Men også de store begivenheder som havnefesten, Dragør marked og julemarkederne vil være oplagte muligheder for at bruge hestene på en god måde,” siger Jakob Søndergaard.

Også det bliver taget positivt imod. Eik Dahl Bidstrup siger:

”Ud over at være et flot syn med ridende patrulje, er det også med til at skabe tryghed at have synligt politi i Dragør.”

Brug for ro i stalden

Nyheden om politihestene har fået stor opmærksomhed både i lokale og landsdækkende medier. Der har da også været en del journalister og politikere forbi for at hilse på dem. Men selvom man er meget velkommen til at hilse på rytteriet, når man møder dem i gadebilledet, skal de have ro, når de ikke er i tjeneste.

”Vi har valgt ikke at offentliggøre selve adressen på gården, fordi hestene har brug for at have ro, når de er hjemme i stalden. Det håber vi meget, at folk har respekt for,” siger Jakob Søndergaard.

Tre af hestene er af racen Dansk Varmblod og den fjerde er en Oldenborg.

 

En ud af fire heste
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?