Rytteriet er kommet til Dragør

Tilbage i starten af november kunne DragørNyheder.dk´s udsendte medarbejder Dines Bogø berette om ridende politi i Dragør. Men nu er det sikkert og vist, at Politihestene er flyttet til Dragør. Det skriver Dragør Kommune i dag, i en pressemeddelelse, som hurtigt blev fulgt op af en glad borgmester på Facebook.

Foto: Dragør Kommune

“Derfor er det glædeligt at kunne fortælle, at der igennem noget tid har været dialog med Politiet og en ejer af en gård her i Dragør om placering af det ridende politi her i Dragør”, skriver borgmesteren blandt andet på Facebook.

Nok havde man vidst at noget var under opsejling da Dines Bogø den 5. november spottede to ridende betjente i Von Ostensgade i den gamle by. (Det kan du læse her: Ridende Politi i Dragør). De nye firbenede venner bliver en del af politiets beredskab og vil fremover hyppigt kunne ses i det Dragørske gadebillede i sommermånederne.

Dines Bogø spottede disse to ryttere den 5. november 2018 i den gamle by i Dragør. Foto: Dines Bogø

Fast bopæl i Dragør

Det er en gård i Dragør der i fremtiden skal huse de fire nye, uniformerede beboere. De nyindkøbte politiheste er nemlig flyttet ind her i kommunen, skriver Dragør Kommune videre i deres pressemeddelelse som du kan læse efter billedet.

Foto: Dragør Kommune

De har endnu ikke helt lært at vrinske: ”klokken er 17.33, og du er anholdt”, men det er vist blot et spørgsmål om tid. De fire, nye politiheste træner i hvert fald intensivt med de ridende betjente, der fremover skal være på firbenet patrulje.

Selvom det ridende politi endnu blot er i træningsdækkenet, er der måske allerede Dragør-borgere, som har hilst på dem. De har nemlig fået hjemme(ride)bane i Dragør Kommune. Her er de fire heste opstaldet på en lokal gård.

”Vi er meget glade for det hjem, vi har fundet til vores nye kolleger. De er faldet godt til herude, og træningen går rigtig godt,” fortæller vicepolitiinspektør Jakob Søndergaard, der er ansvarlig for politihestene.

Med hestenes tilstedeværelse i Dragør er der også fulgt et lille hold politifolk med, forklarer Jakob Søndergaard:

”Vi har fået et virkelig godt hold ryttere og trænere, som nu har sin faste gang i Dragør, så hvis man ser en uniform eller to mere, end man er vant til på disse kanter, så er de højst sandsynlig en del af vores nye rytterisektion.”

Også Dragørs borgmester Eik Dahl Bidstrup er glad for kommunens nye ’indbyggere’: Jeg glæder mig over, at de første fire politiheste og deres ryttere er faldet godt til i Dragør. Der er også mange fordele for både politi og heste. Kort afstand til København og nem adgang til at komme ud i landet via motorvejsnettet.”

En del af beredskabet

Det er endnu for tidligt at sige, hvornår hestene overgår fra træning til aktiv tjeneste. På nuværende tidspunkt træner de dagligt både på gården i Dragør, på ridebanen på Christiansborg og omkring Politigården. Hestene skal først være helt trygge og rolige i utrygge situationer med larm og mange mennesker, før de er klar til at patruljere. Til den tid vil de primært blive sat ind som ridende patrulje i turistområder, hvor der er mange mennesker og behov for at have et godt overblik. Desuden vil de blive brugt i forbindelse med begivenheder med mange mennesker som byfester eller honorære begivenheder som Folketingets åbning eller Dronningens fødselsdag.

”I Dragør vil hestene f.eks. blive brugt til at patruljere om sommeren, når der er mange turister i byen. Men også de store begivenheder som havnefesten, Dragør marked og julemarkederne vil være oplagte muligheder for at bruge hestene på en god måde,” siger Jakob Søndergaard.

Også det bliver taget positivt imod. Eik Dahl Bidstrup siger:

”Ud over at være et flot syn med ridende patrulje, er det også med til at skabe tryghed at have synligt politi i Dragør.”

Brug for ro i stalden

Nyheden om politihestene har fået stor opmærksomhed både i lokale og landsdækkende medier. Der har da også været en del journalister og politikere forbi for at hilse på dem. Men selvom man er meget velkommen til at hilse på rytteriet, når man møder dem i gadebilledet, skal de have ro, når de ikke er i tjeneste.

”Vi har valgt ikke at offentliggøre selve adressen på gården, fordi hestene har brug for at have ro, når de er hjemme i stalden. Det håber vi meget, at folk har respekt for,” siger Jakob Søndergaard.

Tre af hestene er af racen Dansk Varmblod og den fjerde er en Oldenborg.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?