Lav rente ind i 2019 holder boligkøberne til ilden

Den lave rente er et plus for boligsælgere og købere, fremhæver eksperter. Renten har været lav i lang tid nu, i en årrække, og selv om langtidsprognoser skal tages med forbehold, så tyder intet på, at boligrenten for alvor flytter sig opad i 2019.

Den europæiske centralbank, ECB, har godt nok besluttet, at de ikke vil støtte opkøb af obligationer længere, men forventningen hos økonomerne er, at det ikke vil betyde det store for renten den kommende tid.

Den vil fortsat være lav, ja faktisk negativ for visse lån.

”Der vil formentlig gå et år, før renten bliver sat op, og vi skal ind i 2020, før det er realistisk, at den er positiv, ” siger Las Olsen, der er cheføkonom i Danske Bank.

Det er et kæmpe plus for hus- og lejlighedsejerne. For lave renter er en vigtig forklaring på flere års godt hus- og lejlighedssalg.

”Lige nu kan køberne låne til meget lave renter, som gælder mange år frem, hvis de vælger lån med længere løbetid. Ja, helt op til 30 år med fast lav rente, er jo muligt, ”, siger ejendomsmægler Uffe Jochumsen, der er indehaver af home Tårnby-Dragør.

Basis for boligkøberne er også på plads understreger han, jobsituationen god, og vi har fået flere penge til familiens rådighed.

Ifølge cheføkonom Christian Hilligsøe Heinig i Realkredit Danmark har den lave rente stor betydning for boligmarkedet.

”Samlet set er konklusionen, at de lave renter, stigende beskæftigelse og fremgang i husholdningernes disponible indkomster driver boligmarkedet fremad – og denne medvind til boligmarkedet ventes også at fortsætte ind i 2019 om end, at der formentlig er lagt op til en mindre pil op på renterne, ” siger Christian Hilligsøe Heinig.

De lave renter og et fortsat økonomisk opsving holder også hånden under markedet for ejerlejligheder ind gennem 2019, hvor priserne ventes at bevæge sig omtrent sidelæns til mindre prisfald.

De gode tider for lejligheds- og husejerne gennem flere år har også smittet af på sommerhusene. Også her er de lave renter også et plus.

”Et sommerhus er i høj grad karakteriseret som et luksusgode, og så længe der er fornuftig fremgang i dansk økonomi og renterne er lave, så taler det også for fremgang på sommerhusmarkedet, ” siger cheføkonomen fra Realkredit Danmark.

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?