Ingen vand i hanerne: Dragør blev søndag tørlagt

Omkring kl. 14 søndag tikkede de første meldinger ind på de sociale medier om manglende vand i hanerne i Dragør. Du er i kø som nummer chok var meldingen på HOFOR´s vagttelefon. Problemet blev imidlertid hurtigt lokaliseret og løst.

Store Magleby Vandværk. Der var ikke meget julelys at spotte på værket søndag kl. 14.43 da Dines Bogø var forbi. Foto: Dines Bogø

Et strømsvigt i Store Magleby Vandværk satte pumperne ud af drift. Kl. 15.02 meddelte HOFOR at der igen var tryk på pumperne og at systemet bliver overvåget.

Dragør har været ramt af adskillige “vandskader” i 2018. Fra pesticider i april til brunt vand og ildelugtende vand senere på året. Måske derfor var borgerne hurtigt på tasterne i forbindelse med dagens nedbrud.

 

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?