Glem Alpe d´Huez – snart hedder det Alpe d´Amager

Skal man tro skieksperterne så kan vi snart skifte vinterferien til Alpe d´Huez ud med et liftkort til Alpe d´Amager – Amager Bakke´s nye højteknologiske skianlæg.

Pressebillede

I sidste uge var en udvalgt skare af skieksperter inviteret til Amager Bakke for at teste den nye skipist, der forventeligt åbner næste år. Og i bedste fald vil der allerede være mulighed for at spænde skiene på i uge 7, skriver CopenHill som er driftsoperatør for for skibakken og den rekreative del af Amagers nye forbrændingsanlæg.

“Det er så tæt man kan komme uden at være på rigtig sne”, siger skieksperten Nikolaj Vang til TV2 Lorry som var med til skitesten.

Nikolaj Vang har stået på ski i 35 år – også som fuldtidsprofessionel – og han var meget begejstret for den nye piste. “Jeg er meget overrasket og glad for, at belægningen havde en helt perfekt friktion. Jeg havde frygtet, at man enten ville få for lidt eller for meget glid, men jeg synes, at belægningen er perfekt til alle niveauer, og samtidig er der en okay rebounce, og det kunne man også have frygtet”, siger Nikolaj Vang til TV2 Lorry.

Pressebillede

Amager Bakke forventes at stå helt klar i starten af april 2019, men allerede i uge syv får man mulighed for at prøve kræfter med de kunstige pister. Det er den nederste del af bakken, en strækning på 250 meter man først åbner op for. Hele bakken er 450 meter, men her må man vente til april 2019 inden man kan tage den store tur.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?

Tivoli er åben…

FORÅR: Iklædt påskegult åbnede Tivoli i dag portene til dette års sommersæson, der varer til 22. september. Forlystelseshaven lægger ud med at markere Påske i

Læs mere »