Danmarks Radio filmer i Dragørs gamle by

Endnu engang har Dragørs historiske gamle by lagt rammer til en filmoptagelse. Fredag i denne uge var det Danmarks Radios Historieafdeling som var på besøg med skuespillere og filmhold i forbindelse med optagelser til en ny dokumentarserie som skal sendes i 2020.

Foto: Dines Bogø

Ifølge DR handler serien om Sønderjyllands historie fra 1800-tallet og frem til 1920. Fredagens optagelse i Dragør viser en ung pige som synger en gammel dansk sang mens en violinist spiller til.

Foto: Dines Bogø

Dragør har ofte lagt rammer til filmoptagelser. En af de mest kendte danske film er måske “Ved Kongelunden” hvor der blev filmet på flere lokationer i Dragør bl.a. fra Dragør Søbad.

Den meste berømte optagelse fra Dragør Søbad er nok fra 1953, hvor orkesteret i filmen “Ved Kongelunden” en efter en falder i vandet. Optagelserne skulle være foregået på Søvangs badebro, men er var der risiko for at skuespillerne kunne komme til skade, da der specielt den sommer var meget meget lavvandet. Du kan se trailer til filmen herunder:

Søbadet i Dragør er fra slutningen af 1800-tallet. Indtil 1933 lå søbadet ud for Rønne Allé i Dragør, men blev flyttet til et området syd for Dragør fort, da Arne Jacobsens store badetablissement blev opført. Badeetablissementet var mere eller mindre en kopi af Arne Jacobsens Bellevue fra 1932. Allerede i 1934 blev Dragør Søbad dog flyttet. Det og meget mere kan man læse om i Dines Bogøs serie i 5 dele om Søbadet her i e-avisen. Du finder også link nedenfor:

Dragør Søbad: del 1 – del 2 – del 3 – del 4 – del 5 

 
 

Seneste artikler

 
 
 

Fik du læst?

Meget mere end en trappe

Endelig blev den indviet: Dragør Skole har fået arkitekttegnet læringstrappe   Af Camilla Lærkesen Den har allerede været flittigt brugt, men fredag morgen inden efterårsferien

Læs mere »