Hold din hjerne i gang og hold den skarp hele livet

Tirsdag den 22. januar afholdt foreningen ”Glemmer Du – Så husker jeg” foredrag med læge, forsker og forfatter  dr. med. Henning Kirk i Dragørs Aktivitetshus under titlen ”Hold Din hjerne i gang og hold den skarp hele livet”.

Foto: Kjeld Bjørn Andersen

Af Benny Gyngsø

Dragørs Borgmester Eik Dahl Bidstrup der er foreningens protektor indledte aktiviteten med at fortælle om planlagte kommende aktiviteter i indeværende år,  der endnu ikke er datomæssigt fastlagt men det drejer sig om ”Erindringsdans” og ”Teatret Kriskat”.

Foto: Kjeld Bjørn Andersen

Henning Kirk, der ligeledes er aldringsforsker, holdt et inspirerende foredrag om hjernen og dens funktioner, ligeledes om tiltag der kunne bidrage til forbedringer af en demenslidendes situation, det gælder fysisk aktivitet og stimulans af det følelsesmæssige, oplevelser i naturen samt musik og sang vil ligeledes forbedre de kognitive evner.

Foto: Kjeld Bjørn Andersen

For mange er det sikkert også godt nyt at chokolade og mørke frugter (det gælder f.eks. rødvin) er godt for hjernen. Det er ligeledes vigtigt at få 7-8 timers søvn sammenhængende, hvilket er vigtigt for hjernens evne til at regenerere og danne nye hjerneceller.

Fra venstre: Foredragsholder, læge dr. med. Henning Kirk, Stifter og formand for foreningen Glemmer Du – Så husker jeg, Benny Gyngsø, Borgmester Eik Dahl Bidstrup. Foto: Kjeld Bjørn Andersen

Spørgelysten var stor og Henning Kirk’s svar uddybende. Det var en interessant eftermiddag der gav tilhørende en viden om visse af hjernens funktioner og samtidig mulighed for at forbedre disse funktioner.

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »