Karrieremesse – ikke én rigtig vej

Hvad kan du blive? Det svar fandt du engang ud af ved at følge dine forældres fodspor eller ved at læse op på mulighederne i et stort opslagsværk. Sådan gør du ikke i dag. I dag møder du op til kommunens karrieremesse med fokus på karrierelæring.

Karrieremesse 2019

Godt 300 unge mødte op

Sådan var det for de godt 300 unge fra 8., 9. og 10. klasse, der en kold januar-dag mødte op i Hollænderhallen i Dragør. Her stod programmet på oplæg og debat om uddannelses- og karrierevalg og møde med de cirka 20 lokale virksomheder, Ungdomsskolen og andre, som havde ideer og konkrete erfaringer at øse ud af.

Eleverne kunne møde alt fra Dragør VVS over boligtilbehør hos N for Nordisk til kommunikationsrådgivning hos Grønbech.

Fra valg til læring

Baggrunden for messen er et projekt for karrierelæring i Dragør. For folkeskolens ældste klasser fylder valget af ungdomsuddannelse nemlig rigtig meget. Og med karrieremessen er det tanken at flytte fokus fra det endelige valg til den læring, der foregår på vejen dertil.

Ikke én rigtig karrierevej

På scenen holdt formand for Dragør Erhverv Rasmus Gundelund Nielsen oplæg om sin personlige og skæve karrierevej, og fremtidsforsker Anne Skare deltog i paneldebatten og gav gode råd om fremtidens arbejdsmarked.

De overordnede budskaber var, at der ikke findes én rigtig eller given karrierevej, og at stort set alle uddannelser og fagligheder kan føre mange steder hen.

Anne Skare lagde stor vægt på, at de unge ville møde mange flere karrierer og chefer, end generationerne før dem, og at der venter mange karrierer. Hun slog fast, at det er ikke så farligt at vælge.

St. Magleby Skole – drivkraft

Dagen blev styret stramt og professionelt af lærerne fra St. Magleby Skole Kezia Bidstrup og Christiane Due-Nymark, og undervejs var der både konkurrencer og online meningsmålinger.

Dagen var en stor succes, og de mange unge kunne gå hjem og vide lidt mere om fremtidens muligheder, mens arrangørerne gjorde sig klar til planlægningen af næste års karrieremesse.

Seneste artikler

 

Fik du læst?