Hans Bischoff og Birgitte Rinhart udnævnt til æresmedlemmer af Liste T

Dragørs Tværpolitiske parti, Liste T, føjede i weekenden to nye medlemmer til deres Hall of Fame da mangeårige medlemmer Hans Bischoff og Birgitte Rinhart blev udnævnt til æresmedlemmer.

Fra Liste-T´s generalforsamling den 27. januar 2019. Privatfoto

Kåringen skete med champagne og stående klapsalver på Liste T’s generalforsamling den 27. januar 2019, skriver partiet i en pressemeddelelse;

Hans Bischoff

Hans Bischoff var med til at stifte Liste T i 1961 og har været aktiv bag linjerne lige siden. Først som medvirkende til at danne Tværpolitisk Liste, Liste T i Dragør. Dernæst som ordstyrer ved et utal af generalforsamlinger og en altid god støtte og diskussionspartner. Engagementet var fra starten bl.a. at bevare Dragørs gamle bydel og undgå færgefart til/fra Dragør, som man i Liste T mente var belastende for det følsomme bymiljø og dets begrænsede tilkørselsforhold. Fra starten var han en idérig mand og forud for sin tid. Ved kommunalvalget i 1961 stillede han sin telefonsvarer til rådighed, og ved at ringe ind på tlf. DR 1702 kunne man få opdaterede valgnyheder. Hans Bischoff er fortsat synlig i gadebilledet og har gennem årene været aktiv i en række foreninger, bl.a. Lions og Dragør Borgerforening

Birgitte Rinhart

Birgitte Rinhart var en visionær og resultatorienteret borgmester for Dragør i perioden 1994-2001. Ved valget i 1993 fik Liste T 5 ud af de 15 mandater og konstituerede sig med Socialdemokraterne og SF. I 1997 fik Liste T hele 55% af de afgivne stemmer, og Birgitte Rinhart kunne fortsætte i sit borgmesterembede fire år endnu. Det blev et par perioder som borgmester, hvor Dragør fik investeret i infrastruktur, rensningsanlæg og opført flere børneinstitutioner. Det var år, hvor det gik godt for Dragør økonomi. Ved den verdensomspændende økonomiske krise omkring årtusindeskiftet kunne borgmesteren pludselig kigge ned i en tom kommunekasse, og borgmesterkæden måtte leveres videre til de konservatives Asger Larsen. Birgitte har siddet i kommunalbestyrelsen i perioden 1990 til 2013. Frem til 2019 har Birgitte desuden siddet i bestyrelsen for Liste T.

Om Liste T

Liste T er stiftet i 1961 og har været uafbrudt repræsenteret i Dragørs kommunalbestyrelse siden valget i 1962.

I 1978 overtog Liste T for første gang borgmesterposten ved Jørgen Rosschou (1978 – 85). Ved valget i 1993 genvandt Liste T borgmesterposten ved Birgitte Rinhart (1994 – 2001).  I de ca. 40 år siden Liste T besatte borgmesterposten første gang, har vi altså haft posten i alt 16 år. Og vi er klar til at gøre det igen efter valget i 2021 – med et nyt stærkt hold.

Liste T er i dag ikke kun Danmarks ældste aktive tværpolitiske forening – vi er også den største. Ved valget i 2013 fik vi valgt 3 mandater. Siden er 2 mandater kommet til os fra andre partier, så vi i 2017 har 5 ud af 15 medlemmer i Dragør Kommunalbestyrelse.

Kilde: www.t-dragoer.dk

 

Seneste artikler

1. B har sammen med 4.000 andre unge slået lejr på Bornholm. Foto: Tårnby Gymnasium & HF.

Folkemøde og folkefest

1. B fra Tårnby Gymnasium & HF deltog i Folkemødet på Bornholm, hvor demokrati og dialog var i fokus. Eleverne fik her, ud over muligheden for selv at lytte til og deltage i debatter, chancen for at møde politikere ansigt til ansigt.

 
 

Fik du læst?