Skolevalg 2019 – Blå blok vinder

Torsdag stemte 80.000 skoleelever ved Skolevalg 2019. Blå blok vandt samlet med den største andel af stemmer mens Socialdemokratiet som parti fik flest stemmer. Det var ikke alle folkeskoler der deltog i skolevalget og derfor er valgresultatet ikke 100% repræsentativt.

Dragørs tre skoler deltog i skolevalget og her kunne den blå blok ligeledes fejre en samlet sejr i kommunen med hele 61,1% af stemmerne mod rød bloks 38,9%. Venstre blev det parti som fik flest stemmer med 19,3% skarpt forfulgt af Socialdemokratiet med 18,6%.

Blå ungdom kunne fejre sejr både i Dragør og på landsplan efter Skolevalget 2019. Grafik/Foto: Skolevalg.dk

På landsplan fik Socialdemokratiet 22,6% af stemmerne og blev det største parti i fire af landets fem regioner. Venstre blev det andenstørste parti med 17% af stemmerne. Det tredjestørste parti blev Det Konservative Folkeparti med 13,1% af stemmerne.

Flest Socialdemokrater i Store Magleby

Dragør Skole og Nordstrandskolen stemmer blå blok farve mens skolen i Store Magleby stemmer rød blok som det kan se i grafikken nedenfor med de samlede resultat for Dragørs tre skoler.

Resultatet for Dragørs tre skoler. Grafik: Skolevalg.dk

På landsplan fik blå blok fik i alt 51,2 procent af stemmerne, mens rød blok fik 48,8 procent. Hverken Kristendemokraterne eller Nye Borgerlige kom over spærregrænsen.

Grafik: Skolevalg.dk

Kilde: Skolevalg.dk

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?