Nyt land på rutekortet i CPH: Direkte fly til Kutaisi i Georgien

Det er blevet kaldt et af verdens smukkeste lande, men de færreste danskere har besøgt landet i Kaukasus. Det bliver nu væsentligt lettere, når der til august i år åbner en direkte rute mellem den georgiske by, Kutaisi, og Københavns Lufthavn. Wizz Air flyver to gange om ugen, meddeler Københavns Lufthavn i en pressemeddelelse.

Når det ungarske flyselskab, Wizz Air, den 2. august 2019 åbner en direkte rute mellem Københavns Lufthavn og Kutaisi i det vestlige Georgien, er det første gang, at der er en direkte flyrute mellem de to lande.

”Det er altid spændende, når vi får et helt nyt land føjet til rutekortet. Vi har godt 180 ruter til destinationer i en stor del af verden og især det europæiske kontinent er godt dækket ind. Nu føjer vi så Georgien til rutekortet, og det er vi utroligt glade for. Kaukasus-området er et oplagt rejsemål for mange danske og svenske ferierejsende, der gerne vil opleve noget helt andet”, siger Peter Krogsgaard, der er kommerciel direktør i Københavns Lufthavn.

Georgien ligger i Kaukasus syd for Rusland, øst for Sortehavet og med Tyrkiet, Armenien og Aserbajdsjan som naboer. Landet byder både på sneklædte bjerge, store floder gennem grønne dale og masser af historiske borge og kristne kirker. Georgiens skabelsesmyte fortæller, at Gud holdt en frokostpause under sit arbejde med at skabe verden, men han spildte lidt mad, og der hvor det ramte jorden, ligger Georgien i dag.

Kutaisi, som Wizz Air flyver til, ligger ca. 220 kilometer vest for hovedstaden Tbilisi og er i dag Georgiens tredjestørste by med ca. 150.000 indbyggere og traditionelt den næstvigtigste by efter hovedstaden. For tusind år siden var byen det forenede Georgiske Kongeriges hovedstad, og fra det 15. århundrede til 1810 hovedstad i det Imeretiske Kongerige, som derefter blev indlemmet i Rusland.

Tæt på byen ligger fortsat ruinerne af Bagrati-katedralen, der blev bygget af Bagrat 3. af Georgien i det 11. århundrede og Gelati-klostret nogle få kilometer øst for byen er på UNESCOs liste over verdensarvsområder. Så der er masser af historie og natur i området.

Hovedstaden Tbilisi ligger ved floden Mtkvari og er en del af den gamle karavane-rute mellem Asien og Europa. Byen blev grundlagt i 479 og den orientalske kultur har sat sit præg. Blandt de mest kendte attraktioner er de berømte svovlbade, Abanotubani, der er underjordiske badehuse, der tilbyder varmt varm fra kilder med højt svovlindhold.  Men også byens historiske arkitektur: “Den Hellige Treenigheds Katedral ” og ”Tbilisi Sioni katedral”, “Frihedspladsen”, “Rustaveliavenue” og “Agmasjenebelisavenuen”, det middelalderlige Narikala fort, og det georgiske nationalmuseum besøges hvert år af mange turister. Byen byder naturligvis også på store markeder og moderne caféer, som kendes fra andre europæiske storbyer.

Kun få kilometer fra Tbilisi ligger den gamle hovedstad, Mtskheta, der ofte besøges af turister – især for at se den gamle hellige Jvari-kirke, der ligger placeret på klippekanten højt over floden og byen.

Fakta om ruten

  • Flyselskab: Wizz Air
  • Flytype: Airbus A320 med plads til 186 passagerer
  • Antal flyvninger: 2 gange om ugen på mandag og fredag hele året.
  • Destination: Kutaisi (KUT)

Kilde: CPH.DK

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?