Fastelavn på Amagermuseet: Dét er for børn og hele familien!

Søndag den 24. februar er en dag fyldt med oplevelser og aktiviteter for hele familien på Amagermuseet. Du kan få indblik i, hvordan den traditionsrige fastelavn foregår på Amager.

Foto: Museum Amager

På gårdspladsen bliver en hest pyntet, og den får sin man og hale flettet. Den skal nemlig tage sig godt ud fastelavnsmandag, hvor det store ridt finder sted. Fastelavnsrytterne kommer også forbi til et glas punch og for at træne hestene i at komme rundt på gårdspladsen.

Foto: DragørNyheder.dk

Tønden, som skal bruges, bliver malet i de traditionelle farver, som knytter sig til det hollandske kongehus. Hør Harald fortælle om fastelavnens historie, når han viser snekketøj og fastelavnskøller frem. Han og hans slægt har deltaget i tøndeslagningen i generationer.

Foto: DragørNyheder.dk

De lokale drenge og deres familie pynter cykler med bånd i blå, røde og hvide farver, så cyklerne tager sig flot ud, når de unge afholder deres fastelavn på cykel. Det er en måde at træne den rigtige begivenhed på.

Foto: DragørNyheder.dk

På den gamle museumsgård kan du få varmen i de gamle stuer. Kig ud i køkkenet og smag på den lokale posegrød.

Så går det løs!

Kl. 14 er der tøndeslagning for både børn og voksne. Hvem bliver Amagermuseets kattekonge og dronning?

Foto: Museum Amager

I storstuen er der hele dagen fastelavnsworkshop, hvor børnene kan dekorere en fastelavnsbolle med farverig glasur, lave masker og pynte gammeldags fastelavnsris. Workshoppen koster 25 kr. pr. barn.

Foto: Museum Amager

I caféen sælges der lune æbleskiver og varm punch. Det er den ægte amagerpunch, som er blevet serveret i mange år. Det er som at smage på historien!

Foto: DragørNyheder.dk

Se dagens program og tidspunkter på museets hjemmeside www.museumamager.dk

Seneste artikler

 

Fik du læst?