Dragør har X-faktor… og masser af den!

Claus Arboe-Rasmussen dyrker relationerne og sine Dragør-netværk, og i dag giver han sin egen brede erfaring videre til Dragørs unge iværksættere. Han mener nemlig, at Dragør har masser af X-factor. Han er primus motor på Dragørs IværksætterPris og ønsker sig, at iværksætteri også komme på skoleskemaet.

Privatfoto

Af Camilla Lærke Lærkesen

Hvor er det nu, vi har set dig før?

Godt spørgsmål for jeg har mange gøremål. Som tidligere medlem af Dragør Lions Klub og nu med i Dragør Rotary Klub på 35. år, dyrker jeg relationer. For tredje år i træk, er jeg primus motor i Dragørs IværksætterPris 2019, der kåres den 11. april kl. 19. på Dragør Skole. Du er velkommen til at overvære denne, og jeg har i den forbindelse travlt med at coache de mange unge talenter herude. Sidste skud på stammen er SkoleiværksætterPrisen, som jeg har startet pt. med St. Magleby Skoles tre sjetteklasser og deres lærere. I 2020 har vi forhåbentlig alle tre skoler med. Iværksætteri skal nemlig sættes på skoleskemaet

Sammen med kommunens tidligere havnefoged og nuværende præsident i Dragør Rotary Klub, Bent Kofoed–Hansen og Søren Konradsen fra Amagers Marineforening etablerede vi for ti år siden ”Et forsvarligt Dragør”, en lille ERFA-gruppe, hvis formål er at få veteraner fra Forsvar, Politi og Beredskab til hvert år på Den Nationale Flagdag den 5. september at lade sig hylde på Dragør Rådhus. Vi har ikke mange veteraner i Dragør. Men dem vi har fortjener alle at blive hyldet for et farligt job på missioner, der ofte giver ar på krop og sjæl. Den anden del af arbejdet går med at holde tæt kontakt til kommunens adoptionsskib, Søværnets patruljefartøj ”Diana”, der ofte er på besøg. Har I glemt hvordan skibet ser ud, så kig på montren i Rådhusets forhal.

I min præsidenttid i Rotary kæmpede vi for bevarelsen af Dragørs museer og biograf, da politikerne ville spare på støttekronerne. Alene kr. 750.000 blev indsamlet til Dragør Bio til digitaliseringsprocessen. I dag er der kommet bedre forhold herude for vort kulturliv.

Jeg skriver tit og gerne i vore forskellige medier og holder foredrag. Fortiden som bl.a. chefredaktør på Amager Bladet fornægter sig ikke. Ellers kan jeg ses på Dragør Golfbane sammen med min hustru Susanne, der dog ofte vinder over mig. Det er uretfærdigt, at der er så mange meters forskel på, hvor mænd og kvinder slår ud fra på en golfbane. Det er derfor det kaldes en Gentlemansport.

Hvad består din hverdag af?

Jeg er nysgerrig af natur. Gamle journalister, der har forstået at forlade faget i tide, og gået over i det strategiske og professionelle public relations, keder sig ikke. Jeg hjælper gerne gode venner med råd og faglig kommunikationsrådgivning. Jeg laver Youtubevideoer om Iværksætteriet i Dragør sammen med kammeraterne i Wierdergårdens AV-afdeling. Klik ind på Youtube og Dragør Rotary. Jeg skriver bøger. Tyve er det foreløbig blevet til. Pt. skriver jeg på min selvbiografi godt motiveret af min hustru, der mener, jeg har en god historie at fortælle vore børn.

Jeg er utrolig interesseret i Forsvaret som gammel kaptajn af Reserven og undrer mig ofte over vore politikeres mangel på samme. Samtidig har politik en stor stjerne hos mig. Både udenrigs, forsvars, sikkerheds- og ikke mindst kommunalpolitik. Nogle kalder mig en lobbyist.

Sammen med min hustru står den også på motion. Gerne tre gange om ugen nede i det gamle Missionshus i Bymandsgade 2.

Hvad er den største nyhed i dit liv lige nu?

Alexander vort 7 måneder gamle barnebarn. Vor datter og svigersøn bor heldigvis også i Dragør efter en lang karriere i udlandet.

Hvad er dit bedste Dragør-minde?

Helt klart at jeg mødte en Dragørpige for 48 år siden, fik svigerfars tilladelse til at gifte mig med hende og flyttede herud trods store protester fra mine egne forældre i Gentofte. ”Lorteøen Amager kunne man ikke flytte til… og hvor var det nu lige Dragør lå”?

Hvad er dit yndlingssted i Dragør?

Jeg elsker at ”gense” Lodstårnet på afstand, når jeg nærmer mig Dragør. Ellers er det min dejlige have. ”Ude godt…. Men hjemme absolut ikke at foragte”.

Hvad er din yndlingsbegivenhed i Dragør?

Når Dragør Rotary Klub i samarbejde med Dragør Kommune, Dragør Erhverv og Sydbank hvert år kårer Dragørs Bedste Iværksætter. Dragør har nemlig X-faktor… og masser af den, og det er både udfordrende og berigende at coache vore mange unge iværksættertalenter.

Hvad er dit bedste Dragør-tip?

Dragør har masser af gode spisesteder. Dragør Strandhotel er Dragør Rotarys højborg. Beghuset har bare maden. Fortkommandant Torben Bødtker har både charme og mad at byde på. Røgeriet har de bedste fiskefileter, og Berent på Badehotellet er ved at overhale dem alle sammen indenom.

Navn:  Claus Arboe-Rasmussen

Alder: 72 år

Beskæftigelse: Lobbyist, direktør, kommunikationsrådgiver, livjæger, coach, forfatter etc.

Ægtefælle: Susanne

Børn: Malene og Peter

Hvad er din tilknytning til Dragør?
Bor herude på 48. år. Er på min fjerde bopæl og den første hustru. Nogle har det lige omvendt.

Bor nu:  Køjevænget 26

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?