Weekenden i Dragør: Se her hvad du kan lave

Foråret banker på døren, solen skinner og temperaturen er plus på den gode side. Dragør åbner op og inviterer til hyggelig weekend med mange aktiviteter. Få overblikket her:

Fastelavn på Amagermuseet

Søndag er en dag fyldt med oplevelser og aktiviteter for hele familien på Amagermuseet. Du kan få indblik i, hvordan den traditionsrige fastelavn foregår på Amager. På gårdspladsen bliver en hest pyntet, og den får sin man og hale flettet. Den skal nemlig tage sig godt ud fastelavnsmandag, hvor det store ridt finder sted. Fastelavnsrytterne kommer også forbi til et glas punch og for at træne hestene i at  komme rundt på gårdspladsen.

Foto: DragørNyheder.dk

De lokale drenge og deres familie pynter cykler med bånd i blå, røde og hvide farver, så cyklerne tager sig flot ud, når de unge afholder deres fastelavn på cykel. Det er en måde at træne den rigtige begivenhed på.

På den gamle museumsgård kan du få varmen i de gamle stuer. Kig ud i køkkenet og smag på den lokale posegrød.

Kl. 14 er der tøndeslagning for både børn og voksne. Hvem bliver Amagermuseets kattekonge og dronning?

I storstuen er der hele dagen fastelavnsworkshop, hvor børnene kan dekorere en fastelavnsbolle med farverig glasur, lave masker og pynte gammeldags fastelavnsris. Workshoppen koster 25 kr. pr. barn.

Foto: Museum Amager

I caféen sælges der lune æbleskiver og varm punch. Det er den ægte amagerpunch, som er blevet serveret i mange år. Det er som at smage på historien!

Se dagens program og tidspunkter på museets hjemmeside www.museumamager.dk

Ørnens Dag i Naturpark Amager
Søndag kl. 10–14

Tag børnene i den ene hånd og kikkerten i den anden, når Dansk Ornitologisk Forening (DOF) holder åbent “hus” på Ørnens Dag. Det gør de på søndag hvor DOF endnu en gang slår dørene op til storslåede oplevelser ved Ørnens Dag over hele landet. Du kan besøge et af arrangementerne, hvor kompetente fuglefolk vil fortælle om – og forhåbentlig fremvise – de store vingefang. Du kan læse mere om Ørnens Dag her

MØDESTED:Sydtårnet på Vestamager. Hvis man kommer I bil, er det muligt at parkere for enden af Frieslandsvej og gå der fra. Klik her for at se mødestedet på Google Map

Shopping – tid til forkælelse
Du kan også forkæle dig selv eller børnene med en hyggelig shoppetur i én af byens mange flotte forretninger.

Spis ude i Dragør
Er du sulten så kan du benytte ét af byens mange tilbud. Ring og tjek med pladser for en sikkerheds skyld. På Café Dagør Sejlklub sidder du i første række til Øresund og nyder frokost eller middag. Eller besøg historiske Dragør Badehotel som hver dag serverer dagens husmandskost til 99 kroner.

Koncert i Store Magleby Kirke
Søndag kl. 16.00-17.30

Spændende og anderledes koncert med KOTTOS, et ensemble med nogle af Danmarks mest prisvindende klassiske musikere, der har specialiseret sig i det, de kalder “folkemusik fra et land, der ikke findes.” Med skæve rytmer og stor virtuositet tages publikum med på en rejse, der breder sig over både den traditionelle klassiske musik, folkemusik og nyere kompositioner. Deres debutalbum udkom i 2016 og modtog i 2017 DR P2’s Lytterpris.

Pernille Petersen, blokfløjter
Josefine Opsahl, cello
Bjarke Mogensen, akkordion
Christos Farmakis, bouzouki/mandolin

Fri entré! Efter koncerten byder kirken på et glas bobler, og der vil være mulighed for at hilse på de medvirkende.

Friskfangede fisk på havnen

Foto: DragørNyheder.dk

Med det smukke forårsagtige vejr kan du være sikker på at gøre en god fiskehandel på kajen i Dragør gl. havn. Bådene kommer gerne ind mellem 11 og 13, men hold øje på havnen for at være sikker. Er du heldig er der måske stenbiderrogn – lige til årtiden!

En tur i Biffen i Dragør Bio
Fredag og lørdag kl. 20.00 – søndag kl. 16.30

Green Book

GREEN BOOK er baseret på en virkelig historie om et livslangt venskab og er et lunt feel good drama med masser af humor.

Da den italiensk-amerikanske udsmider Frank Anthony Vallelonga, også kendt som Tony Lip (Viggo Mortensen), bliver hyret som chauffør og bodyguard for den sorte klavervirtuos Dr. Don Shirley (Mahershala Ali), der skal på en koncertturné fra New York til Sydstaterne, må de gøre brug af en Green Book – en rejseguide og vejledning i hvilke restauranter og hoteller, der tager imod afroamerikanske borgere i 60’ernes USA – for at sikre at Shirley ikke nægtes servering, ydmyges eller trues på livet.

Sat i 60’ernes USA, præget af racisme og borgerrettighedsbevægelsen, bliver Tony og Don konfronteret med racehad og deres egne fordomme og får øjnene op for alt det, de har til fælles. Det, der starter som en to måneder lang turné, præget af nødvendighed, fører til etableringen af et smukt, livslangt venskab.

Længde: 2:10
Instruktør: Peter Farrelly
Skuespillere: Viggo Mortensen, Linda Cardellini, Mahershala Ali
Censur: Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år

Søndag kl. 14.00 kan du tage børnene med ind og se:
LEGO filmen 2

Endelig kommer den længe ventede efterfølger til LEGO Filmen: Et klodset eventyr (2014), der startede filmserien. Vi vender tilbage til Klodsby og dens indbyggere, der endnu en gang må stå sammen for at redde deres elskede by. Der er gået fem år siden alting gik amok og nu må borgerne endnu en gang kæmpe mod en ny trussel; en LEGO DUPLO® invasion fra det ydre rum, der smadrer alt på deres vej, hurtigere end borgerne kan nå at genopbygge. Kampen for at overvinde invasionen og genoprette freden i LEGO-universet, betyder en magisk rejse for Emmet, Lucy, Batman og deres venner fra fjerntliggende, uudforskede verdener og en fantastisk galakse, hvor alting er som i en musical. Det kommer til at kræve alt deres mod, kreativitet og Mesterbygger evner, før de kan genoprette freden og vise universet, hvor super specielle de er og hvor meget deres mod har udviklet sig.

Længde: 1:46
Instruktør: Mike Mitchell
Skuespillere: Timm Vladimir, Alexandre Willaume, Lise Baastrup, Shzirley
Censur: Tilladt for alle

God weekend i Dragør!

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?