Mit andet liv som cykelpilot

Der er langt fra livet på det gamle Borgmesterhold i Dragør Boldklub til livet som cykelpilot. Allan Karlsson har taget hele turen, både op og ned, siden han i 1951 flyttede til Dragør. En almindelig pensionisttilværelse ændrede sig brat en augustdag i 2017.

Allan Karlsson, Cykelpilot for Cykling uden alder Dragør. Her på vej ud med dagens heldige, Inger Kjersgaard fra Omsorgscenter Enggården. Foto: DragørNyheder.dk

Den 21. august 2017 fik Allan Karlsson konstateret MDS (Myelodysplastisk syndrom) “en form for kræft”, siger han.

“Min knoglemarv stoppede med at producere røde og hvide blodlegemer. Jeg blev indlagt akut på Rigshospitalet hvor jeg blev behandlet med stråler, kemo, blodtransfusioner og samtidig tjekket fra top til tå for til sidst at modtage stamceller fra en tysk donor. De første 3 måneder var min tilværelse som en Yoyo. Op og ned – mest ned”, fortæller Allan.

Mit andet liv 

I juni 2018 startede Allan sit nye liv. Han siger selv “mit liv nr. 2” og det var med en beslutning om at melde sig ind i korpset af cykelpiloter i foreningen Cykling uden alder i Dragør. Foreningens piloter tager hver uge på cykelture med ældre beboere fra pleje- og omsorgscentre.

Allan henter Inger indenfor og sørger for at hun er pakket godt ind med tæpper til dagens cykeltur. “Ret til vind i håret” står der på Allans jakke. Foto: DragørNyheder.dk

Og hvorfor nu det?  “Fordi jeg havde oplevet et fantastisk sundhedsvæsen via Rigshospitalet og jeg følte, at efter denne super behandling ville jeg gøre noget for andre”, fortæller Allan og fortsætter;

“Siden juni 2018 har jeg kørt fast 2 gange om ugen med beboere på Omsorgscenter Enggården. Turene med beboerne er ren terapi for mig. Jeg kom til Dragør som 5 årig i 1951 hvor vi boede i Engparken. Mange af dem jeg cykler med har også boet i Dragør i mange år så der er så mange minder vi kan tale om på den 1 times lange cykeltur”.

En god snak og gamle minder. Man når vidt omkring på 1 times cykeltur. Foto: DragørNyheder.dk

“Det er en stor fornøjelse at aflevere en glad beboer efter endt køretur med vind i håret. Det er ikke alle der får lov at leve 2 gange”.

“I januar fik jeg alle børnevaccinationer og den 7. marts i år kan jeg fejre min anden ”1-års fødselsdag”.

I dag nyder Allan Karlsson sin pensionisttilværelse, motionerer så meget som muligt og “nyder Rikkes mad”, som han selv siger.

Bedste Dragør-minde?: Da jeg mødte min kone Rikke

Hvad er din yndlingsbegivenhed i Dragør?: Sankt Hans

Dit bedste Dragør-tip?: Gåtur på stranden med hunden. Det føles som at være på landet.

Navn: Allan Karlsson
Alder: 72 år
Beskæftigelse: Tidligere Frugtimportør og nu Pensionist
Ægtefælle: Rikke
Børn: Nikolaj født i 1973 og Louise født i 1979
Tilknytning til Dragør?: Har boet her siden 1951.
Vokset op: født på Christianshavn
 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?