Hold på hat og briller og tjek fortøjningerne: DMI varsler blæsende fredag

Foråret er begyndt med regn og rusk. Ikke mindre end 1,7 billioner liter vand forventes at ramme landet i denne uge og for at gøre ondt værre så varsler DMI fredag vindstyrker som sætter havvindmøllerne på overarbejde. Det er et lavtryk som sender et kraftigt vindfelt ind over Danmark.

Grafik: DMI

God grund til at tjekke løse genstande og fortøjninger af både m.v.

Torsdag eftermiddag begynder vinden at tiltage hvor der lokalt kan komme vindstød af hård eller stormende kuling, især over den sydøstlige del af landet. Derefter aftager vinden en kort overgang, inden den natten til fredag igen tiltager. Midt på natten kan vindstødene nå stormstyrke over de sydøstlige egne.

Tjek fortøjningerne så båden er sikret mod egen skade og skade på andre både. Foto: DragørNyheder.dk

Ifølge DMI er det endnu usikkert hvordan uvejret rammer landet, men allerede torsdag formiddag fornemmer man at noget er under opsejling lokalt i Dragør. For bådejere med deres fartøjer i vandet vil det være en god idé at sikre fortøjningerne så der ikke sker skade på egen og andres både.

 

Seneste artikler

Arkivfoto.

Øresundsregionen oplever positiv udvikling

Øresundsregionen viser tegn på fortsat positiv udvikling i integrationen mellem Danmark og Sverige. Ifølge det nyeste Øresundsindex, som er steget fra 102 til 106 inden for et år, er der stadig stort potentiale for yderligere forbedringer. Det nye indeks fremhæver, at fire indikatorer er steget, tre er uændrede, og to er faldet sammenlignet med året før.

Rotor med møllevinger bliver hejst ned for at gøre det muligt at udskifte hovedaksel og gearkasse. Foto: Per Heegaard / HOFOR.

Mekanisk førstehjælp til havvindmøller

I pinsen kunne man se en stor pram med mobilkran arbejde på tre havvindmøller ud for København. HOFOR udskiftede mekaniske dele for at forlænge levetiden for de ikoniske havvindmøller på Middelgrunden, så grøn strøm kan fortsætte med at forsyne Hovedstaden i mange år fremover.

 
 

Fik du læst?