Skal du have check eller smæk – se årsopgørelsen for 2018 nu

Det er allerede nu muligt for 4,6 millioner borgere at se årsopgørelsen for 2018. Frem til den officielle åbning på mandag testes systemerne. En køfunktion sikrer, at systemerne kan håndtere den store interesse. Også i år vil det være muligt at få svar på spørgsmål i weekenden via sociale medier, skriver Skattestyrelsen i en pressemeddelelse.

Årsopgørelsen er officielt først klar mandag den 11. marts. Men allerede nu er det muligt at se sin årsopgørelse, da TastSelv på skat.dk nu er åbnet for test af årsopgørelsen.

– Vi har valgt at åbne før tid, så man allerede nu kan se sin årsopgørelse. Weekenden er en testperiode, hvor vi sikrer, at alt virker, som det skal, og får finjusteret vores systemer. I weekenden vil man derfor kunne opleve, at der kan være begrænset adgang fra udlandet, eller at systemerne kan køre ustabilt, forklarer Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen.

Skattestyrelsen forventer i weekenden et stort ønske om at se årsopgørelsen. En køfunktion skal sikre, at der ikke lukkes flere ind ad gangen, end systemerne kan håndtere.

– Vi ved, at der er mange, der gerne vil ind og se deres årsopgørelse. Selv om vi har udvidet kapaciteten, så har vi etableret en køfunktion for at sikre, at alle får en god oplevelse, når de vil se årsopgørelsen, forklarer Karoline Klaksvig.

I testweekenden i 2018 var der i alt 2,8 millioner login på TastSelv frem til mandag morgen.

Man skal forberede sig på en del ventetid i weekenden hvis man vil tjekke årsopgørelsen 2018 hos skat.dk.

Skattestyrelsen svarer på spørgsmål i weekenden
Igen i år er Skattestyrelsen klar til at svare på generelle spørgsmål allerede i weekenden, lørdag og søndag fra kl. 9-18 på Facebook, Twitter og via en chatfunktion på skat.dk

– Har man allerede i weekenden spørgsmål til årsopgørelsen, så sidder vi klar og svarer på generelle spørgsmål på Facebook og Twitter. Det plejer at være meget populært, og vi besvarer alle spørgsmål, så hurtigt vi kan, siger Karoline Klaksvig.

Det er kun omkring 15% eller 700.000 borgere, der har ændringer eller tilføjelser til årsopgørelsen, oplyser Skattestyrelsen i deres pressemeddelelse.

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?