Dragør Biografforening

Dragør Borgerforening havde indbudt formand for Dragør Biograforening, Mette Jansen, til at fortælle om vores biografforening. En veloplagt formand startede med at fortælle, at foreningen blev stiftet i 2014 og i maj året efter overtog man driften af Dragør Bio.

Biografejer Inge Poulsen og formand for Biografforeningen Mette Jansen supplerede hinanden på en fin måde, da vi hørte om byens biograf. (Foto: Dines Bogø).

Af Dines Bogø

Der er en bestyrelse og seks selvstændige udvalg. I alt 50 frivillige, der sørger for det hele virker.

Foreningen har 450 medlemmer, der støtter og er med til at sikre, at Dragør stadig har en biograf. Kontingent er 150 kr. årligt og der kan tegnes livtidskontingent.

Mette fortalte videre, at heldigvis betragtes biografen, som en del af byens kulturtilbud. Man har gæster fra København, der helst vil se film i en gl. hyggelig biograf (med ny teknik).

Man har mange tilbud ud over premierefilmene. Babybio, skolebio, forestillinger for børne- og ungdomsinstitutioner, også fra Tårnby.

Desuden lukkede arrangementer for foreninger. Man vil gerne markedsføre biografen mere og man forsøger via forskellige medier, at fortælle om de nye film og andre tilbud.

Yngste frivillige er 13 år og man er meget opmærksom på, at alle regler og bestemmelser om arbejdsforhold, fødevarer m.v. skal overholdes.

Som tak for de frivilliges indsats er der forskellige arrangementer og tilbud. Man kan altid bruge flere frivillige og man fastlægger selv sit arbejdsområde i grupperne.

Mette nævnte, at 2018 havde været et særligt år med besøg af flere skuespillere og markering af biografens 90-års fødselsdag. Filmen om John Mogensen havde tiltrukket mange og der var en særlig stemning ved forestillingerne, hvor salen sang med.

Bygningen med biografen tilhører stadig Inge Poulsen, der selv havde stået for biografdriften siden 1978 til foreningen overtog. Inge supplerede fint med sin store mangeårige viden om biografdrift.

Man er medlem af ”Foreningen af mindre og mellemstore biografer”, der igen samarbejder med ”Danske Biografer”.

Mette Jansen nævnte, at man gerne ville have et endnu større samarbejde med byens erhvervsliv og at man godt kunne tænke sig at afholde en filmfestival over en uge.

Svært, at planlægge det med en hel uge, da det endnu ikke er lykkedes at lave en fælles arrangementskalender, kommunalt eller privat, der virker. Dragør har som bekendt utrolig mange tilbud via sine foreninger.

Efterfølgende var der livlig debat. Skal der vises flere smalle film, flere danske film o.s.v. Skal der være undertekst på danske film? Der er seniorbiograf en eftermiddag hver anden uge. Skal det udvides o.s.v.

Alle var enige om, at Dragør Bio er en del af byens DNA og biografen skal man passe på og støtte.

Tak for en fin orientering.

Mange artikler om Dragør Biograf, bl.a. i dette link

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?