Dragør igen på verdenstavlen: Guld til Team Dupont

Endnu engang er Dragør omtalt på verdensplan. Det er curlingpigerne fra Team Dupont som endnu engang snuppede det ædle metal ved sidste uges Danmarksmesterskaber.

Madeleine, Denise, Julie og Lina. Team Dupont vandt igen guld ved sidste uges Danmarksmesterskab. Dermed er de et af de meste vindende hold igennem dansk curlinghistorie.  (Foto: fra Dragør Curling Club).

Denise Dupont fra Dragør

Hele ugen 16.-24. marts 2019 spilles årets verdensmesterskab i curling i Danmark.

Denise Dupont fra Dragør Curling Club, til daglig lærer på Dragør Skole, er med i Silkeborg.

Hvert andet år spilles i Canada. I år kan man se det samme hold, der også repræsenterede Danmark ved sidste års Vinter-OL i Sydkorea.

Denise kvalificerede sig til VM tidligere på sæsonen sammen med sit hold, som også inkluderer hendes lillesøster Madeleine Dupont. Broderen Oliver spiller også på det danske landshold.

Danmark er langt fra favorit blandt de 13 hold, hvoraf mange af dem er professionelle hold, der ikke laver andet end at spille curling.

Endnu giver Team Danmark ikke tilskud til Danmarks landshold, som tidligere har vundet masser af medaljer ved EM og VM.

”Curling har haft et ry for at være en sport, hvor midaldrende kvinder render rundt og råber ‘weee’, og den opfattelse vil vi gerne ruske op i. Udøverne er ret fitte, og i dag er curling meget mere end en husmor-hyggesport”, siger Madeleine Dupont med et grin.

Curlingudøvere har nu om dage et hårdt fysisk træningsprogram. Man spiller tolv 3-timers curlingkampe på under én uge. Curling har udviklet sig til en elitesport for topatleter.”

Lørdag aften møder Danmark USA’s hold og konkurrencerne fortsætter en uge

Senere på året kan igen se det danske hold. Der er ved EM til november, der foregår i Helsingborg.

 

Seneste artikler

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?