Manglende parkerings- og toiletforhold i det ”centrale” Dragør

Under dette tema havde Kongevejens Gadelaug den 26. marts inviteret kommunalbestyrelsens medlemmer til møde på Strandhotellet for at drøfte løsninger af presserende problemer for byen.

Privatfoto

Af Claus Ehlers

Alle kommunalbestyrelsens politiske partier var repræsenteret, sammen med en bred vifte af Gadelaugets medlemmer i alt 30 personer.

Ole Thisted deltog som myndig ordstyrer i den livlige debat, der foregik i en sober men bestemt tone.

Philip Helgstrand uddybede problemerne som også var fremført skriftligt i mødeindkaldelsen.

Dragør har et problem med manglende offentlige toiletter, og problemet er accelereret i takt med det stigende antal turister til byen. Gadelaugets medlemmer lider under de manglende offentlige toiletter, og ønsker at kommunen skrider til handling nu, da de ikke længere vil bruges som offentlige toiletter.

De mest presserende steder er ved ankomsten til byen ved Nordre Væl, samt på havnen, hvor den nuværende kapacitet langt fra er tilstrækkelig.

Den lejede toiletvogn ved Lodsstationen kunne fås i en pænere udgave, og det var et ønske at få den placeret tættere på byen.

Forskellige løsninger blev drøftet og politikerne lovede at tage sagen alvorligt og give tilbagemelding snarest.

Byens parkeringsproblemer er også accelereret, og der må og skal findes løsninger.

En bedre skiltning så besøgende bliver ledt til parkeringsmulighederne på havnen kan hjælpe samt indførelse af 2-timers og 4-timers parkering i dagtimerne, hvor det er hensigtsmæssigt.

En indførelse af skråparkering på Vestgrønningen vil kunne hjælpe, og Gadelauget vil komme med oplæg til løsning heraf.

Philip Helgstrand opfordrede politikerne til at fremkomme med holdning til problemerne, og det haster.

Afslutningsvis var der også en opfordring til tømning af offentlige skraldespande, så de ikke bliver overfyldte, og opsætning af ekstra skraldespande visse steder.

Et positivt og konstruktivt møde, hvor situationens alvor bør stå med flammeskrift for politikerne.

 

Seneste artikler

Foto: Bazoom AI.

Sådan forbereder du dig til vandreture på Island

Island er nok et af de flotteste steder på jorden, hvis man elsker udendørs eventyr. Fra store vandfald til vulkanske landskaber og gletsjere, byder Island på mange spændende vandreture. Men hvordan forbereder du dig bedst til vandreture Island, og hvordan får du den bedste oplevelse?

Marianne Wulff viser den røde vimpel, som »syfiksere« har lavet til Repair Café International, der kan fejre 15-års-fødselsdag til oktober. Opgaven var at designe og sy en vimpel, som symboliserer det danske flag og vores by Dragør. Vimplen skal hænges op til fødselsdagen i Haag sammen med vimpler fra andre Repair Cafe’er fra de deltagende lande. Foto: TorbenStender.

Mariannes kamp mod smid-væk-kulturen

Repair Cafe Dragør fejrer et år i Dragør. Initativtager Marianne Wolff ønsker at gøre op med en kultur om at smide væk og købe nyt, når noget er i stykker

 
 

Fik du læst?