Ny psykologordning i Dragør

Det er nu muligt for psykisk sårbare unge mellem 15 og 25 år at få rådgivning hos en privatpraktiserende psykolog i Dragør. Vel at mærke uden at de først skal henvises, eller at de skal betale af egen lomme.

Dragør Kommunes nye psykologordning er netop trådt i kraft den 1. april 2019, fremgår det af en pressemeddelelse fra Kommunen. Målgruppen er sårbare unge, som ikke allerede indgår i et regional eller kommunalt tilbud. De er måske ’for’ velfungerende og raske til eksisterende tilbud, og alligevel kan de tumle med problemer, som de ikke ved, hvordan de kan håndtere.

De kan frem over anonymt tage kontakt til en lokal psykolog, som Dragør Kommune har indgået et formelt samarbejde med.

Mange typer af bekymringer

De unge kan gå med mange forskellige typer bekymringer og problemer. Det kan være alt fra valg af uddannelse/job, præstationspres, eksamensangst, lavt selvværd, ensomhed, tvivl om egen seksualitet, selvskadende adfærd, kærestesorger til konflikter med forældre.

De fleste unge har måske nok en god ven, vennekreds eller en voksen, som de deler deres bekymringer med. Omvendt mistrives nogle unge i en grad, hvor de belastes og begrænses i deres livsudfoldelse. Og de har brug for hjælp.

”De her unge kender vi ikke nødvendigvis i forvejen. Men følger man med i samfundsdebatten og kigger tallene fra KL, forventer vi, at der er omkring 75 unge – måske flere – i Dragør, som vi gerne vil støtte med denne ordning,” fortæller Nicolaj Bertel Riber, formand for Social-, Sundhed og Arbejdsmarkedsudvalget.

Han uddyber: ”Vi læner os op ad Nordisk Råds anbefalinger om at støtte de unge i en oplevelse af, at de er gode nok, er respekteret, føler solidaritet, har retning i livet og kan få den rette hjælp. Og det skal den nye psykologrådgivning være med til.”

Rådgivning og ikke behandling

Der er etableret et formelt samarbejde med privatpraktiserende psykolog Anne Ekkert, som har sin konsultation i Dragør.

”Jeg synes, at det er et vigtigt initiativ, som politikerne har taget her. Og jeg ser frem til at kunne hjælpe unge, som har brug for det. Måske er en telefonsamtale nok, men jeg kan også i samarbejde med den unge aftale op til fem rådgivningssamtaler,” fortæller Anne Ekkert.

Den unge skal selv henvende sig og kan gøre det helt anonymt, hvis han eller hun er mest tryg ved det. Psykologen fører kun den registrering, som loven kræver, og den deles ikke med andre.

Anne Ekkert siger: ”Det er vigtigt at gøre sig klart, at der ikke er tale om behandling eller terapiforløb, men om kortvarig og enkeltstående rådgivning. Jeg kan hjælpe den unge med at reflektere over forhold i livet og guide den unge videre til andre relevante tilbud.”

Udvalgsformand Nicolaj Bertel Riber siger: ”Jeg er både glad og stolt over, at vi kan tilbyde de unge at tale med Anne. For alt for mange unge har det svært og skal have en hjælpende hånd.”

Han slutter: ”Det skal være okay at tale om det, der er svært. At dele tanker med andre og her en professionel og udenforstående person kan være det, der skal til for at komme godt videre i livet.”

Fakta om psykologordningen

  • Ordningen er for sårbare unge i Dragør mellem 15 og 25 år
  • De unge skal selv henvende sig. Det skal ske på telefon 31 31 88 15 torsdage mellem klokken 15.30-16.30
  • Henvendelsen kan ske anonymt
  • Ordningen finansieres af Dragør Kommune. Det vil sige, at den er uden egenbetaling
  • Den unge har mulighed for et forløb på op til fem rådgivningssamtaler
  • Ordningen evalueres løbende og rapporteres til Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsudvalget.

Seneste artikler

 

Fik du læst?