Brug rentefaldet til at tjekke din økonomi

Nu er det her: Det 30-årige fastforrentede realkreditlån med en rente på bare én procent – den laveste rente nogensinde på et fastforrentet lån. Derfor er nu et godt tidspunkt at få tjekket din økonomi på, skriver Boligsiden.dk i en ny meddelelse.

For rigtig mange vil det nye lån være værd at undersøge. Er det for eksempel et stykke tid siden, du har fået tjekket, om dit boliglån er det mest optimale, så er der en oplagt mulighed nu for at tage en snak med en bankrådgiver.

Det kan være, at du med fordel kan ændre på dit lån og få mere luft i det månedlige budget, som kan gøre hverdagen lidt sjovere, eller du kan bruge besparelsen på at give et ekstra skub til pensionsindbetalingen eller starte en børneopsparing.

Det er gratis at tage snakken i banken og få regnet på netop din families særlige forhold. Det er under alle omstændigheder godt at gøre en gang imellem, men særligt nu hvor vi oplever renter, der er ultralave.

Boligsiden.dk´s indblik er skrevet af Mira Lie Nielsen, chefanalytiker & bolig- og formueøkonom i Nykredit.

Skal du lægge lånet om?

Nu skal hundredetusindvis af boligejere i Danmark så overveje, om de vil lægge lånet om, og danmarkshistoriens nye superlån kan meget vel komme til at spille en hovedrolle i de overvejelser.

Mange boligejere kan konvertere ned i rente på deres fastforrentede lån. En nedkonvertering er særligt attraktiv for boligejere med fast rente på 2,5 procent eller derover. Visse boligejere med to procent bør også undersøge mulighederne med det nye lån, hvis de for eksempel har behov for at ændre restgæld eller løbetid på lånet.

Og har man et lån med variabel rente, kan det også være, at det er nu, man for alvor skal overveje at skifte over til et fastforrentet.

Risiko for indlåsning

Med et nyt lån, som begynder med en obligationsserie fra nul, skal man altid være opmærksom på risikoen for indlåsning. Det betyder, at relativt få investorer kan eje obligationerne bag lånet, og at boligejerne risikerer at skulle indfri til en højere kurs end ellers.

Risikoen for indlåsning reduceres i takt med, at obligationsserien vokser – det vil sige, at flere investorer køber obligationerne bag lånet. En tommelfingerregel for eliminering af indlåsning er en obligationsserie på fem milliarder kroner.

Der er dog altid en kattelem, så du kan komme ud af lånet, hvis du vælger et lån med risiko for indlåsning, idet du kan komme ud af lånet til maksimalt kurs 100.

Under alle omstændigheder er det en god ide at diskutere alle scenarier igennem med din bank. Det nye lån giver i hvert fald en historisk mulighed for at omlægge dit boliglån og få råd til lidt mere af det, du synes er sjovt.

Kilde: Boligsiden.dk

 

Seneste artikler

 
 

Fik du læst?

Rekordløb i sidevind og høj sol

Flere professionelle ryttere fra norske Uno-X besøgte i weekenden Amager. Den tidligere verdensmester Amalie Dideriksen kom direkte fra Belgien med friske topresultater, og løbet blev det hurtigste siden klubbens grundlæggelse

Læs mere »