Et Supermarked på Krudttårnsvej

Hvad skal vi se fremover på Sydstranden? ”Møller Jensen” lukker efter 55 år.

Den kendte profil på Sydstranden. (Foto: Dines Bogø, 7. dec. 2018).

Af Dines Bogø

I forbindelse med anlæg i slutningen af halvtredserne af første afdeling af Strandparken på Sydstranden, talte man om forretninger.

Sydstandscentret i Store Magleby Kommune

På Krudttårnsvej 8 havde købmand Strøbæk allerede fra 1. maj 1936 haft en mindre butik. Uofficielt havde der været udsalg fra ”privaten” ved siden af nogle år før.

I 1954 søgte familien Strøbæk første gang Store Magleby Sogneråd om tilladelse til at opføre en butiks-ejendom.

Store Magleby kommune havde givet tilladelse, men Boligministeriet spændte ben, og først i 1962 kunne Egon Strøbæk senior påbegynde opførelsen af det nye center, der skulle erstatte den ældre lille butiksbygning.

29. maj 1963 åbnede Amagerbanken i det nye center på Krudttårnsvej. Flagene var hejst og Ola Svensson, Søren Arnbo og Lene Weber bød kunderne velkommen. (Foto udlånt af Egon Strøbæk senior).

Supermarked i Dragør Kommune

På den sydlige side af Krudttårnsvej, der lå i Dragør Kommune, blev der i 1964 opført et Supermarked på Krudttårnsvej 171 på hjørnet af Søndre Røsevej.

Det var købmand Erik Møller Jensen, der opførte forretningen og navnet ”Møller Jensen” har været knyttet til stedet siden uanset, hvad det ellers officielt har heddet.

For ca. 50 år siden, hvor navnet var Dragør Supermarked. (Foto: T. Pluzek).

Irma, Brugsen og Netto på Krudttårnsvej får afslag

Irma (direktør Børge Olsen) havde i 1965 købt en grund på hjørnet af Krudttårnsvej og Skippervænget i Store Magleby. Irma fik afslag på, at opføre en butik på samme måde som Hovedstadens Brugsforening samme år havde fået afslag på at opføre en brugs på Sydstranden.

2. april 1967. Når man ser det hele sådan lidt fra oven. På grunden Skippervænget 1, hvor der skulle have været en Irma, er der netop opført en villa. (Foto: Det Kgl. Bibliotek).

I 2013 søgte Dansk Supermarked om, at måtte opføre en Netto-butik ved Sydstrandscentret. Som bekendt blev de planer også skrinlagt.

Det var dengang. I november 2013 hed supermarkedet på Krudttårnsvej 171 stadig ”SuperBest”.

Hvad gør Boligselskabet Strandparken?

24. maj 2014. Man markerer 50 års jubilæum. Fotos: Lene Bogø

Erik Møller Jensens barnebarn købmand Thomas Andersen har meddelt, at man nu lukker Meny ved udgangen af oktober i år. Forhandlinger om fortsat samarbejde med Boligselskabet Strandparken endte uden resultat. Hvad kommer der så, hvis der kommer et supermarked?

”Møller Jensen” i centrum. 21. maj 2017. (Foto: Kortforsyningen).

Relaterede artikler:

55 års lokalhistorie er slut: Møller Jensen Meny lukker

På besøg hos Inger Møller Jensen

Byt eller Nyt for Møller Jensen Meny

 

Seneste artikler

Københavns Lufthavns rensningsanlæg ved udløbet til Hovedgrøften i Store Magleby. Arkivfoto: TorbenStender.

Lufthavnen vil ikke betale hele PFOS-regningen …

En længe ventet rapport om forurening med PFOS fra lufthavnen viser, at grænseværdierne flere steder bliver overtrådt. Men selvom lufthavnen har lavet store frivillige indsatser mod forureningen, så vil selskabet ikke påtage sig det juridiske ansvar og dermed hele regningen for oprydningen

 
 

Fik du læst?