Dragør Revyen genopstår

Siden 1925 har der næsten uafbrudt været holdt revy i Dragør. I de fleste af årene med hovedvægt på lokale begivenheder.

af Dines Bogø

Revyforeningen havde indbudt til opstartmøde onsdag den 10. april 2019.

Torben Bødtker, kommandanten på Dragør Fort, lagde lokale til og sponserede fortets kendte biksemad, som Lisbeth og Erling havde tilberedt.

Claus Ehlers var dirigent ved generalforsamlingen. Senere så man Claus for bordenden i gruppen med tekstforfattere. I mange år har Claus leveret tekster til Dragør Revyen, gerne med drillende politisk bid. (Foto: Dines Bogø).

Inden middag og opstartmøde, hvor ca. 40 interesserede var mødt op, var der ordinær generalforsamling.

Dragør Revyen – Opstartmødet

Karl Erik Grønbech bød velkommen og orienterede kort om aftenens program. Susanne Lindø Grønbech gav et historisk rids om revy i Dragør tilbage til 1925. Susanne henviste også til bogen om Dragørrevy gennem 90 år, der stadig kan købes for 100 kr.

Susanne fortalte med entusiasme om Dragør Revyen. (Foto: Dines Bogø).

Bestyrelsen lagde ud med at fortælle om planerne for 2019, der netop var blevet præsenteret på generalforsamlingen.

Man satser på 12-16 forestillinger med premiere fredag den 4. oktober 2019.

Efterfølgende havde deltagerne mulighed for at tilmelde sig forskellige grupper, der skal stå for praktiske: PR, scene, lyd, lys, tekster, kostumer, kulisser, bar, billetter og meget andet.

Kommandanten, der kan alt, sad i gruppen med ”Billetter og Bar”. (Foto: Dines Bogø).

Tekstforfatterne glædede sig til de lokale indslag. Der var stikord kunne man opfatte som noget med: Vand, uld, træer, is og eventyr. Måske noget om lokale byrødder og det lød, som om gruppen havde nok at vælge imellem.

Ind imellem spisning og dialog om de mange opgaver, var der også tid til at synge ”Dragør Revyens slagsang” og ”Dragørs pris”.

Skuespiller Thomas Findval Sølvskov fortalte om planerne og lagde op til arbejdet i de forskellige grupper. (Foto: Dines Bogø).

Revyen er, som de senere år, henlagt til Dragør Fort med afslutningsforestilling lørdag den 2. november 2019.

Læs mere på den flyer, der er trykt i 5.000 eks. og omdelt i hele Dragør.

Lokale medier og www.dragoerrevyen.dk vil løbende fortælle om revyen. Kommer revyen i 2019 til at hedde ”Tilbage til Rødderne”? Det kunne tyde på, at der også kommer genkig til tidligere revyer i Dragør.

Læs også: Dragør Revyen genopstår som amatørrevy

 

Seneste artikler

 

Fik du læst?